Folkebevegelsen mot bompenger reiser seg

Publisert 14.6.2019
Foto: Wikipedia

Den olje og gass som pumpes opp fra Nordsjø-bunnen, gir Norge astronomiske summer på sparekontoen. Og det som er krystallklart, er at rikdommen er ikke bare regjeringens eiendom, ikke Stortingets, – men vår alles – vi som lever nå!

Det hevdes at de tusener av milliarder skal spares til kommende generasjoner, og deres pensjoner. Men er det rett, det da? Er det rett at staten skal salte ned milliardene – som også tilhører deg og meg, – og så skal vi f.eks. måtte skattlegges for å få bruke bilene våre? Hva med dansker og svensker? De bygger veier – uten olje og gass, og uten bompenger! Kommende generasjoner vil finne nye måter å skaffe landet inntekter på! Vi trenger ikke lage krykkene deres nå!

«Vi sparer oss til raka fant her i landet», sa Carl I. Hagen for mange år siden. Og det var helt rett – den gang som nå! Så ser vi på samme tid at milliarder sendes ut i verden, til støtte og bistand for all verdens lugubre formål, mens familier her hjemme ikke lenger har råd til å bruke egen transport som før! Gale-matias er det, – intet mindre!

Men nå reiser Folkebevegelsen mot bompenger seg, og forhåpentligvis ser vi slutten på landeveis-røveriet, og det statlige spare-hysteriet! Ikke bare skal vi holdes unna vårt felles arvesølv, men vi skal betale for å bruke noe vi alle er avhengige av! Nei, det henger ikke på greip!

Terje Haugom, medlem FNB.