Forbrenningsmotoren er IKKE synderen!

Publisert 26.9.2021
Foto: Colourbox

«Toyota-toppen Akio Toyoda langer ut mot Japans klimapolitikk og satsingen på batterielektriske biler. – Det er CO2 som er synderen, ikke forbrennings-motoren som er fienden, sier han.» (NAF/MOTOR).

Altså er det ingen fundamentalt fornuftig grunn til å bytte ut den solide, driftssikre og fremfor alt pålitelige bensin- eller diesel-bilen, for så å velge unødvendig elektrisk transportmiddel! Japanske bil-produsenter anbefales på det sterkeste å IKKE satse kun på elbil-produksjon. Moderne forbrenningsmotorer har sin absolutte framtid, sier Toyoda, med klar beskjed også til bilprodusenter i verden også utenfor Japan.

Og det bør europeiske bilfabrikker merke seg: Det «grønne skiftet» er ikke avhengig av at forbrennings-motorene forsvinner. Det er renseanlegg for CO2 fra alle fabrikkpiper, maskiner og kjøretøy som er den store utfordringen. Det er snakk om vilje til å utvikle universelle løsninger til verdens industri og motorer, som effektiv fanger opp CO2 fra forbrenningen. Visse politikere bør sette seg inn i denne problemstillingen, før de dømmer alle gode fossil-biler nord og ned.

Terje Haugom

Redaktørens merknad: Politikere som hater alt som bruker fossilt brennstoff, vil aldri skjønne dette selv om man mater dem inn med teskje, og opp til flere ganger om dagen. De lever fortsatt med tvangs-troen på at økte avgifter løser alle problemer – også globalt. Når det økonomiske presset på vår industri, vårt næringsliv og folk flest, til slutt blir så stort at de alle får problemer med å få sine regnestykker til å gå opp, da kanskje de våkner. Fanatiske politikere uten noen som helst real- eller faglig kunnskap om det de er satt til å styre over, kan landet vårt være foruten. Slike har allerede ødelagt mer enn nok. Red.