Forbrenningsmotoren overlever!

Publisert 26.9.2023
Foto: Sfm.no/Jan Hansen

Nå er det funnet opp et nytt drivstoff som kan brukes både i bensin- og dieselmotorer. Noen bilfabrikker har allerede fått snusen i dette drivstoffet, som ifølge ingeniørene ikke forurenser i det hele tatt, og av den grunn vil fabrikkene fortsette å produsere de gode, levedyktige bilmotorene de fleste foretrekker. Det norske vedtaket om å stanse salget av nye biler med forbrenningsmotorer fra 2025, er enestående i verden, og må avlives omgående. Sett med verdensøyne, bærer vedtaket preg av gammel kommunisme, og satt i scene av en blanding av Idi Amin og Napoleon. Stort verre kan det ikke bli.

Andre land prøver å jobbe seg fram til bedre renseanlegg, betaler sine klimabøter, men røre folkets rett til person- og godstransport med gode, driftssikre kjøretøy, – nei, DET gjør de sannelig ikke! Her på berget skal vi liksom være «best i klassen», omvende – eller skal vi si «tvinge» – folket til å kjøre elbil. Selv om de langt fleste av oss nordmenn foretrekker diesel- og bensinbil framfor batteribil. Mange som har hatt el-bil, vil heller kjøpe brukt diesel. Der du vet hva du har på tanken, bil som starter og går når det passer deg, og tar 2 minutter å fylle.  Uansett om det er i Oslo-gryta eller midt på Finnmarksvidda! Mange el-bilister er av innlysende grunner veldig glad for å være hovedmedlem i NAF, Viking eller Falck. Det har vi sett langs veiene i sommer.

Nei, dere folkevalgte! Opphev det tussete vedtaket – anbefalt av klima-hysterikere i Paris, – og la våre forhandlere få gleden av å selge de nye bilene med null-utslipps forbrenningsmotorer til bil-hungrige kunder, slik andre land gjør det. Folk har rett til å velge det drivstoff de selv ønsker, eller strøm. Det finnes ingen fornuftig grunn til et slikt tyrannisk forbud. Brukte diesel- og bensinbiler må fortsatt kunne brukes, og etter hvert kommer disse nye med nytt drivstoff.

Verdens industriland ler seg skakke over mye av den tusseskap som norske politikere gjør mot all fornuftig bilbruk. Som bompenger, avgifter i hundretusen-klasse for baksete i SUV-biler, minimum avstand fra bakdør til skillevegg i kombi-biler, osv. Bare for å nevne noen av langt flere. Det er tydelig at noen har som levebrød å bare finne på faenskap for å hale inn mer og mer penger til en sykelig overvektig Statskasse! I oljelandet som ikke har råd til å bygge veier uten å rane dem som skal bruke dem!

Terje Haugom, samfunnsdebattant.