Fra Ellinors penn!

Molde. Publisert 9.3.2017

Av Ellinor Nerbø
Foto: Colourbox

Moro-dama Siv!

Moro-dama ser ut for å ynde etter å få et kamera midt i fleisen, for smilet lurer litt når hun oppdager at kamera er rettet mot henne. Særlig fremkommer dette små-smilet når hun snakker om vei-bygging, og om hvor flinke FrP er å få og finne fremgang i norsk veibygging. At det bygges mer får nå så være, men dette blir til syvende og sist finansiert med etterbetaling i form av bompenger som FrP sier at de er imot. Får man skattelette for å betale så mye bompengene de betaler de som kjører bil til og fra jobb? Hva med transportsektoren som frakter alle slags varer som skal hit og dit?

Får selskapene fradrag i skattenivået til bedriften/transportselskapet for merkostnader for bedriften?? Men vi ferierende som bruker bilen får den reelle smellen for økte kostnader for å dra på ferie. Men dette vil også ramme minstepensjonistene som til slutt ikke vil ha råd til å ha bil, og heller ingen ferie? Altså øker forskjellene. Til gjengjeld vil rikfolket få både «lettelser for kjøringen sin» så lenge bilen står på firmaet, og gratis ferie er resultatet. Hipp hurra for de rike og de små må sitte med skjegget i postkassa for å sutte på tommelen, mens andre morer seg storligen. Noen som snakket om forskjellsbehandling?? Slik kan dette bli… bare en tanke.

En liten terrier mot en som trodde han var løve

Under siste stortingsvalg da jeg stilte til valg, fikk jeg en disputt mot en fra AP der jeg gikk i «strupen på» APs kandidat fra Møre og Romsdal kunne det nok for noen se ut til at dette ble en terrier mot en løve. Saken omhandlet det offentliges tilbud fra barnevernet. Holen Bjørdal fikk så det holdt, men klarte ikke å svare på de spørsmål jeg ville ha svar på. Det som fremkom var at jeg undersøkte om han hadde og har noen tilknytning til systemet, viste seg å være interesser i en institusjon som angår ham, noe jeg etterpå skjønte hvorfor han ikke svarte på svært intrikate spørsmål. Hadde han noen anelse om at jeg kanskje kunne vite det på forhånd??

Mange kan nok få inntrykk av at jeg også stikker der jeg må når jeg vil ha de svar jeg etterlyser. Nå som det er grundig fastslått at barnevernet får utført tester som hvem som helst hadde fått en mulig dårlig score på, så bruker de bevisst slike tester for å sikre at saken får forbli en sak. Jeg skal komme med enda ett stalltips. At selv om helseministeren skal «se på saken» så blir dette ikke rettet opp i likevel og får fortsette slik det hittil har gjort. Storm i et vannglass vil dette bli. Men det er nok slik at samtlige på både storting og i regjering vil ha det slik, for her får de skryte av hvor mye de bruker på «barnets beste», som får forfølge barna i flere generasjoner. Jeg har sagt at dette er en industri hvor barn er handelsvaren som spesielt interesserte skal tjene grovt på, altså legalisert menneskehandel. Intet mer eller mindre!! Kamp mot Barnevernet!!

Barnevernet og media

Også jeg har fått med meg hva Dagbladet har hatt av oppslag den siste tiden. De har fått en god del svar på hvert enkelt innlegg, men jeg er noe usikker på om de innleggene jeg sendte dem ble tatt inn. Jeg tviler på det, da mine inneholdt ganske saftige momenter. Når Dagbladet ikke tør dette, så viser de at de er for feige til å tørre å ta i sannheten. Det samme til andre papiraviser som innlegg fra meg har hatt av innhold og sannheter. Som samfunnsmagasinet vet så er ikke jeg den som ikke tør å ta bladet fra munnen og sende dette videre ved bruk av tastaturet. For å si det mildt, jeg sier det jeg mener, og viker ikke EN tomme hva gjelder å mene noe om norsk barnevern. «De nedrige» fortjener ikke alltid den «gode omtale». Dette har også flere lagt merke til. Er det derfor de nedrige ikke tør å ta en kamp eller debatt med meg? Skjønner de at de vil tape og det alene blir et nederlag? Ser de på meg som en slags form for trussel fordi jeg forteller dem hvor skapet skal stå?? Er det rart at de mister troverdigheten når de ter seg som de gjør, og derav prøver etter alle kunstneres regler å tilpasse seg sin egen løgn?? Blir den mer sannferdig når man avslører dem i deres egen løgn?? Kan man da påstå at de er lystløgnere?? Min mening er i mange tilfeller JA.