Fra Ellinors penn

Molde. Publisert 18.4.2017

Av Ellinor Nerbø
Foto: Colourbox

Telefon- og andre selgere

Det nytter altså ikke å fremsette et hint via internettaviser og andre aviser om at man ikke ønsker slike henvendelser som går på spill og netthandel hvor spillselskaper er helt hyperaktive i fremtoningen av å få folk til å spille akkurat i deres spillformer og typer spill. Så har vi låneinstitusjoner som nærmest går bananas for få folk til å låne hos dem til en rentesats opp mot tjue prosent renter.  Det finnes nok noen som biter på og setter seg i en gjeldsposisjon som noen ikke klarer å betjene. Slikt er bare trist. Når en «ansatt» i dette ser at dette ikke nytter, så «ansattes» det bare en ny en som fortsetter der den forrige slapp?? Det tar liksom aldri slutt det der, nå begynner dette å bli ganske så plagsomt, og grenser nesten til økonomisk terror i form av man skal tvinges til å delta. DET gjør sannelig ikke jeg!!! Ser bare EN løsning og det er fortsatt å IGNORERE selv om man blir aldri så oppgitt over detta derre der, det ska je itte ha noe av!!!

Ønsketekning (Barnvern)

Mange fosterforeldre kommer med utsagn om at barnet har hatt «en enorm utvikling siden det kom til oss»??? Hvordan kan en fosterfar eller mor si sånt når man egentlig ikke vet om forhistorien til barnet de tok omsorg for?? Er det så bombesikkert det som de får vite av barnevern og buf-etat?? Denne «enorme fremgangen» skyldes heller at barnet forandrer personlighet nettopp fordi at det vil vise at man kanskje ikke er slik som fremstillingen av en er fremstilt, som selv om man i de fleste tilfellene er helt uvitende om «tyil-standsrapporten» om seg selv virker som. Kan dette ha noe med omstilling å gjøre og som fosterforeldrene tar som et «positivt tegn» og ser dette inn i en egenskrytvirkelighet som langt fra er riktig?? Noe selvskryt må man da tillate seg?? Det handler jo om at man kanskje kunne få flere å ta vare på, og derved tjene mer?? Det beste skrytet er jo selvskrytet!!

Bio i drivstoff

Vil bio gjøre det vanskeligere for båteiere å bruke motoren når det skal blandes bio i drivstoffet?? Vil motoren tåle den slags? Påhengsmotorer er vel naturlig nok mer utsatt for kollaps og hvor og hvem skal erstatte dette om motoren ødelegges av bio?? Hvordan vil myndighetene sikre seg mot erstatninger som følge av dette med bio?? For en påhengsmotor som er bygget for ren bensin er nok muligheten for problemer stor når man skal bruke bio i bensinen, for dette harmonerer vel ikke men den marine oljen som den samme motoren også er avhengig av?? Ser for meg at her har ikke myndighetene tenkt så veldig langt?? Kort i tankegangen sier man vel om slikt….. Nå som det med bio er blitt en «motesak», så skal det bli morsomt å se hva som skjer med påhengsmotorer rundt omkring. Noen som vil få seg en ny motor betalt av  staten som følge av dette??

Åkrer i Oslos gater (?) MDG

Kanskje de også skulle hente kyrne til Per Olaf Lundteigen for å sette de på beite i samme slengen?? Noen «grøntarealer» hadde nok ikke skadet, men må tror jeg Miljøpartiet De Grønne bør ta seg noen bunter salat og et par kyllinglår sør de uttaler seg om hva Oslo kunne trenge eller ikke  Det de heller nå burde tenke på er eiendomsskatten som nå ser ut for å ta hele månedsinntekten til Oslo-folket, og se hva dette gjør for økonomien til folk. Det er da måte på hva Lan Berg kan finne på sammen med sine partifeller. Hvorfor rammer ikke dette som en boomerang til de selv, de bor vel også i Oslo, eller har de særbehandling. Eller klarer de seg med en potetkasse på verandaen for årets potetproduksjon. Den skal vel være «økologisk dyrket»?? Hva gjelder eiendomsskatt så har en kommune i Finnmark krevd eiendomsskatt for et hundehus på 0;6 kvm…. og under en meter høyt. Så også at det krevdes eiendomsskatt for stenger til en lavvo.. DU STORE MIN….