Fra Ellinors penn!

Av Ellinor Nerbø
Arkivfoto: Colourbox

Pensjonsran på flere måter

At man taper i grunnpensjonen og at det regnes som et ran er jeg helt enig i protesten for. Men så finnes det også noen som fra før har/eller har hatt uføretrygd som går over til alderspensjon som i tillegg til «samordningen» mister enda mer i utbetalt trygd. Da «den siste reformen» for trygdeutbetalinger der man som uføre skulle regne trygden som inntekt, og når man så går over i alderstrygden mister hele 72000.- for noen, andre mer, så ser man hvor lite man er estimert som menneske. At ca. førti tusen gjelder skatt som man etterpå får mindre å betale av, får så være, men at nettobeløpet skal utgjøre over tretti tusen mindre pr år er vel heller som et ran å regne i tillegg til avkortningen. På denne måten straffes man etter noen år som uføretrygdet at man ikke hadde anledningen til arbeidsinntekt tidligere.

Mye kan være årsaken til uførhetstrygdens tilblivelse da man fikk den, men det skal man straffes for når man går over fra ufør til alderstrygdet ved oppnådd alder. Skal tro om Siv hadde klart seg med knappe elleve tusen pr mnd utbetalt???? Som regel skal pengene inn i en eller annen bank, og banker generelt, ser helst at man skal spare. Hvor mye kan man spare på en slik sum?? Tretti tusen mindre enn før resten av livet kan bli ganske stor sum mindre når man i tillegg skal få aldrersregulering. Hvor lite skal man få før man dør om man lever noen ti-år til??? Skal man da enten i en aldersinstitusjon om man er oppegående eller skal man finne seg et lite anneks å bo i eller en basthytte????

Veiarbeid i Norge

De fleste plasser er veiarbeidet gjort av privataktører på området. Sikkert greit det, men merkingen de bruker i arbeidet for å fortelle oss bilbrukere er ikke alltid greit nok. På vei hjem fra «nordistan» et sted i Nordnorge, ble dette litt for mye av det gode. Like sør for Trondhjem ved Tiller mot Oppdal, gikk det i gangfart til køen løste seg opp. Altså, man brukte en hel time på en strekning som vanligvis tar ca.tjue minutter…. Kunne liksom tatt henger,n i hånden å spasert ut av kø-linja.. Så er dette dette med de hersens bompengene da…Dette året skaffet jeg meg klistermerket fra firmaet Interaktiv i Bergen, og klistret på bilens fremdører og ett på panseret.

Gjett om disse «merkelappene» fikk oppmerksomhet?? Folk vrengte hodet for å se og å lese. Litt morsomt i grunnen at noen av dem bladde frem tommelen og at den pekte opp?? Noen likte altså det de så. Det gleder et motstandshjerte hva gjelder bompenge-innkrevingen. Jeg går ut fra at flere i vår skaffet disse merkene og at mange nok kjører rundt med dem på egen bil, og på tungtransportbilene sine. Disse får man tak i hos firmaet fortsatt vil jeg tro.