Fra Ellinors penn

Publisert 5.3.2018

Av Ellinor Nerbø
Foto: Colourbox

Gull-lotto for strømselskapene

I februar så har strømprisen i Norge økt med tretti prosent i følge VG. Noen steder har nettleien økt til ett-tusen åtte-hundre i måneden. Noen nettselskaper får visst aldri nok. Er man så «klok» at man kan fyre med ved, så får det også følger for kunden. Hugger man selv sin egen ved så kommer kommunens folk for å «telle vedkubber» for å regne ut hvor mye du vanligvis kan trenge. Klarer de å telle for mange vedkubber, så tar de dette for gitt at du kan finne på å selge et par paller og da tjene dette svart. Altså at kulde kan være årsak til en palle ekstra med ved er ikke det akkurat så farlig med, du har for mye av herligheten. En palle her og en palle der på «hemmelig sted» må vel være vinterens omkvede, om man i halvmørke henter når andre sover. Mye man skal få høre om før man ramler om.

Et meget relevant spørsmål

Hva skal til for å få norske politikere til å forstå hvilke overgrep som norsk barnevern er gjenstand for? Er ikke ofrene viktige velgere når de når voksenalderen? Kan man trekke den slutningen at dagens politikere er redde for å miste sin egen post slik at det blir de som havner i klemma? Er det egentlig det som er problemet, så kan det like gjerne hende at de likevel får smake sin egen medisin bare litt senere når de havner på / i et sykehjem før eller siden der de blir tvangsmedisinert klokken fire for ikke å være til bry? Har de da den samme integriteten da som den gangen de hadde innflytelse? Hovmod kan få et stort fall når de møter mennesker som viser dem deres egen medisin på flere måter enn vanlig medisinering, heter det å møte seg selv i døra? Politisk klokskap har mistet sin verdi enkelt og greit.

Sprøstekte larver og jordmaursuppe?

Nå kommer det larvebrød og insekt-suppe til å bli en av menyene hos våre kafeer og på middagsbordet i fremtiden. Jeg for min del betakker meg for den slags. Det får ikke hjelpe om Morten Sandøy i TV2 (Nyhetskanalen) spiste så tenna knasket. Dette skal visst først og fremst bli laksefor (fiskefor i oppdrettsnæringen for fisk), men vil komme som menneskeføde på et litt senere tidspunkt.  I studio så ble det servert slike larvebrød, og programlederne smakte på «godsaken». Fra før så er det nevnt at tang og tare skal være god kost. Likevel så høres dette langt fra fristende ut. Da vil jeg heller fiske selv, dyrke det jeg ønsker, og et par små lam som vokser seg stor nok til å bli slaktet, for å dekke kjøttbehovet for uten at man kan jakte på småvilt på flere måter. Sette sine egne poteter og grønsaker så slipper man å tenke på larver og maur… Vel bekomme sier nå jeg for de som vil spise disse småkrypa….jeg vil ikke ha det.