Fra Ellinors sylskarpe penn!

Publisert 7.1.2019
Foto: Colourbox

Enda et tap av et menneskeliv

Det er med tårer i press jeg leste at 2. juledag skjedde dette igjen, et nytt selvmord innen barnevernets regi. Samtidig som sfm.no sin redaktør Jan Hansen sitt innlegg legges inn, så taler vår statsminister om akkurat hvor fantastisk norske fosterhjem er, og Tv2 har et nyhetsinnslag fra en som har vokst opp i et sådant, hvor det skrytes opp i skyene hvor fantastisk slike hjem er? Her får jeg ikke sammenligningen å stemme helt. Noen får det «såkalt bra», men den neste går hen å dør. Når skal vårt eminente barnevern ta lærdom?? Tenk, jeg tror ikke at det er mulig!! Der flyter altfor mye penger til at denne lærdommen kan sitte der den skal, i hodet!!

Erna talte om hvorfor for få barn som fødes i Norge, og jeg kriger i mot med å gnåle om mer utstrakt bruk av angrepiller?? Da er det ikke langt mellom hva hver av oss (Erna og meg), og hva hver av oss måtte mene om saken hun med sin ønsketenkning og jeg med min. Kan noen ha oppfattet mine skrik om stans i fødselstall grunnet norsk barnevern sine handlingsmønstre, eller har folk sett at det jeg står for har en større relevans enn Ernas ønsker om at det fødes flere (til norsk barnevern forlystelser?), som man nå ser ender i katastrofer for enkelte? Hva er best, færre for barnevernet å hente eller flere å hente? Jeg går for det første, samtidig som at man også mener at innvandringen bør bremses kraftig også til norsk barneverns disfavør.

Stole på leger og sykehus?

Man kan saktens stille et slikt spørsmål også når man ser at sykehusansatte ikke ser forskjell på en venstre-fot og en høyre-fot som skal opereres? På Sørlandet sykehus tok man så til de grader feil da en enkel operasjon skulle gjennomføres slik at pasienten måtte operere begge føttene. man skyldte på at «det var fredag»…hørt på maken!! jeg stiller derfor følgende spørsmål, vet norske leger forskjellen på høyre og venstre?? Om ikke hva i huleste gjør de da i en operasjons-sal?? Kan man også tillate seg å spørre om de som skulle gjøre jobben kunne norsk om de var ikke-norske helsearbeidere??? Det er mye man skal oppleve av helsearbeidere i Norge før man nesten ramler av stolen!! Sikkerhetskvalifikasjoner skulle vel være et stikkord?? Eller er også det glemt i dustelandet vi lever i her i Norge?? HJELPE MEG..

Støre: ”Moralsk kompass med uklar retning”

Hvilken uklar retning har Jonas Gahr Støre i sine retninger i norsk politikk?? Hvilke retninger hadde han planert om å sette Norge inn i? En mer tåkete måte å kritisere andre på enn hva han gjorde i Tv2 på andre juledag denne julen vi nå legger bak oss, skal man vel lete en god stund for å finne. At Erna er noe vimsete får vel være sånn, for henne er det ikke alle som kan temme, selv om hun like godt kunne «temmes litt» etter min mening, så er hun vel mer avslappet i sin fremferd enn det jeg antar at Jonas kunne vært..?? Mer tåkeprat enn det han fremfører er det vel få politikere som klarer å fremføre. jeg tviler sterkt på at det ved neste valg vil bli bedre når norske politikere ikke evner å se hva folket vil. At det vil bli enda mer politikerforrakt fremover er en selvfølge som disse statens hyklere ikke ser annet enn sitt eget økonomiske beste og lar folket i stikken. Hva mener leserne??

”Til kamp mot eiendomsskatten”

Dette sa finansministeren i TV2 Nyhetskanalen den 28.des.2018, altså i romjulen.  Har man hørt denne «julesangen» før i forbindelse med bompenger?? Blir eiendomsskatten de nye megaøkte «bompenger» som angår folks hjem eller hytter/evt. landsteder?? Aldri før har noe årstall i tallrekken sin\den den ble oppfunnet hatt mer økte avgifter enn fra den dagen at FRP fikk hånden på rattet på veier og bilisme… som etter frp,s utsagn skulle fjerne hver enenste bomstasjon?? Hva skjedde, jo det ble masseproduksjon av bomstasjoner enn om de ble «automatisert» og prisene gikk til værs. Skjer det samme med våre boliger eller fritidsboliger og noens landsteder, eller nedlagte gårdsbruk/småbruk som etterkommere har overtatt?? For noen finnes det en råd for.

Fiks og lei ut på uke-basis og la andre betale dette inn i leieprisen?? Kanskje noen av de som har bestemt denne bastarden av en avgift selv få betale denne innbakt til eieren ved en utleie?? På denne måten betaler de selv for «herligheten» de selv har vert med på å bestemme, mens eieren sitter med ansvaret på papiret, og samtidig tjener noen kroner på utyskjet som bestemte det?? Samtidig får man inn noen kroner for videre vedlikehold som også andre har betalt deg for, selv om du har tatt opp lån for de som gjør det?? At Norge har penger nok i statskassen, så kan Norges folk likevel ikke få goder av denne rikdommen og må slite selv for føden, selv om enkelte har noe å gå tilbake til om «nøden kan komme litt fortere» enn det man tenker seg.  Men, likevel…den yngre generasjon er nok ikke så opptatt av «hva gjør jeg», om noe skulle gå galt, de går heller «ad dundas» tror nå jeg da….egenoverlevelse er et ikke-tema dessverre????

Ellinor Nerbø