Fra Ellinors sylskarpe penn

Publisert 13.5.2019
Foto: Colourbox

Ikke enkelt å kjøpe bil

Nei du, nå er det slettes ikke lettere og enklere å kjøpe bil. Nå skal alt skje «digitalt / elektronisk». Men noe mer vanskelig for mennesker som ikke er data-friker skal man lete lenge for å finne! Man er nå tvunget til brikker meg både hit og dit før enn man får registrert seg en bil. Som om det ikke er nok så har man samme problemet om man skal overføre penger fra «Adam til Eva».

Merkelige greier det der. Tenk deg en eventuell blind person som har en ektefelle som ser, men hvor bilen skal registreres på eieren som har fått bilen fordi man trenger den, og så skal være så forbasket vanskelig å gjennomføre alt som følger med alt fra bilsalget / kjøpet til registreringen og helt til man kan tut og kjør.. Ikke alle eldre heller har den fulle datakunnskapen som skal til.

Hvordan kan man i gitte tilfeller ikke lengre gjøre saken slik man gjorde før? Det burde nok ikke være så forbasket vanskelig. Ergo. Alt var bedre før – eller?

Så skjedde det – igjen!

I nyhetene fikk man se og høre om gutten som rømte fra en barnevernsinstitusjon i en bil han tok. Det er litt merkelig at da denne nyheten sprakk, så tenkte jeg at dette måtte være et barnevernsbarn, hvorfor vet jeg ikke. Magefølelsen snakket. Og sannelig i Dagsrevyen sprakk boblen, jeg hadde rett magefølelse, for slikt har jo hendt før slik jeg sa til gubben. Jeg pleier å si at jeg har «nese for sånt».

Jeg har mange ganger lurt på hvorfor, men lurer på om alle de sakene man har sett gjennom flere ti-år gjør at luktesansen har blitt forsterket?? Men denne gangen så lå noe i luften for denne tanken. I en annen nettavis det dette ble omtalt og hvor man har kommentarfelt så hang jeg i stroppen på tastaturet og kommenterte. Så lenge noen nevner ordet barnevern, så klamprer jeg ivei MOT norsk barnevern når man VET hvordan disse «elementene» i offentligheten ter seg. Det er en SKAM!

Ellinor Nerbø