Fra Ellinors sylskarpe penn

Publisert 11.11.2019
Foto: Colourbox

Middagsmat rett vest

Ser at det er 20 000 kg potet som valses vekk og 20 000 kg sauekjøtt som ingen vil ha. Dette er jo flere får-i-kål-middager som ikke er attraktive? Da krever jeg svar på hva det er som feilet folket?? Eller er det handelsstanden som er problemet som ikke kan la dette går til en langt billigere pris, eller levere til institusjoner som kunne brukt denne maten? Kan man da stille samme spørsmålet hva gjelder fisk og fiskeprodukter?? Dette gjelder vel også grisekjøtt så lenge at noen ikke liker grisekjøtt, men ribben til jul skal nok flere ha?? Hva handlet dette om?? Kan man tenke seg at våre nye landsmenn har et snev av skyld som kan være litt eller bitte litt av årsaken eller har man blitt så fisefin at sau ikke er mat??? Man blir flau av mindre. Sauerull er jo også godt pålegg, men kan man lage det selv? Noen kan men ikke de unge? Så sult da om dere ikke vil lære!!

Vannvittige strømpriser

Fra i dag den 6/11/2019 steg strømprisen med 77%. !! Dette er helt borti natta nå som det går mot vinter og frost flere steder. Kan man da etterlyse hvor det blir av den «globale oppvarmingen»? Skal tro hva Lan Marie Berg og hennes venner i miljøorganisasjonene sier nå når også de får en langt høyere strømregning på lik linje med oss andre? Det er trist å tenke at man nå bør tenke andre måter å varme opp boligen sin på ettersom dette nå blir det dette blir til i priskostnad? Ser for meg at de som har hytte i nærheten eller i umiddelbar normalnærhet fra der de bor daglig og har vedfyring føler at de kan skru ned varmen noen hakk i ordinærboligen og flytte på denne hytta de kan nå innen rimelighetens grenser, og/eller pendle til jobben? Dette går hardt ut over trygden til pensjonister og det tenker man vel ikke på?? Har man politikere som kan gripe inn i dette?? NEI!

NAV-skandalen vs. Erlend Wiborgs uttalelser

«Man skal ikke kunne ligge på stranda i Spania», sa han. I dagens enkle verden hva angår kontakt med Nav, så fremsetter mange noen spørsmål. Gjelder denne meningen for ham også hva gjelder vanlig uføretrygd for de som har denne? Om man er i en ventesituasjon i forbindelse med søk etter en jobb, for de som har en mulighet til det så kan man forstå at noen tenker i denne banen. Men hva gjelder et regelverk man VET er der, altså at Norge er tilknyttet EØS, og dette regelverket taler sitt tydelige språk, så vet vel også FRP’ere at slik skal det tolkes.

Jeg har ingen tro på at de fleste av de rammede har ment at de ikke hadde disse mulighetene og benyttet seg av dem?? For noen er det nok slik at å «slikke sol et øyeblikk i sydens varme» kan ha effektiv virkning alt etter hva som feiler en? Verre er det nok at staten selv har ranet flere tusen vanlige trygdemottakere i grunnpensjonen over flere tiår?? Er det samme resultatet for disse etter det samme EØS-regelverket?? Da vil det i så fall bli enda mer å rydde opp i for Haugli og NAV direktøren? Hva mener så Wiborg om dette?

Ellinor Nerbø