Fra Ellinors sylskarpe penn

Publisert 17.2.2020
Foto: Colourbox

Svindyre fergepriser

Nå har pendlere i særdeleshet fått en økning i tilkomsten for å komme seg på jobben med opp mot sytti tusen i merkostnader for å frakte seg selv til og fra jobben langs vår kyst der man er avhengige av ferjetransport til og fra jobben. Hva tenker fylkespolitikerne på når de sitter å ser at dette er realitet? Noen vil vel kanskje si «-Hvorfor bo slik? Noen har sine forfedre/mødre eller andre man har kjær som man vil stelle graven til, så kan man ikke betale for en ti minutters ferjetur opp mot fire hundre kroner når man skal tenne et lys eller sette en blomst på en grav? Kanskje er det også noen som har sine der som man vil avlegge et besøk, men prisen på ferjebilletten er så høy at dette blir umulig? Det er nok verre for dagpendlerne, men her har man nå fått en ny «lokal bom(penge)innkrevning» som omhandler ferjereiser? Hvor griske kan man være? For det første så rammer det de daglige reisende, men hva når sommerturismen setter inn?? Dette får store følger for reiselivet, men dette gleder nok MDG? Tullinger finner man i hele det politiske perspektivet! Ingen har en eneste normal tanke lengre!

Er forbrenningstoaletter farlige?

Mange prøver nå ut forbrenningstoaletter på hytter og noen tenker tanken i boliger man bor i. Mange er tilrettelagt for både strøm og gass i den forbindelse. Enkelte ser dette som en glup ide. Man slipper alt av vanntilførsel og det blir bare aske av avfallet og denne kan brukes som gjødsel. Dette er nok en sak som passer best på et godt bygget utedo, for da rammer det ikke selve boligen eller hytten din, om det også forsikres. Det finnes flere typer av denne, og noen er sikkert sikrere enn andre typer. En av disse heter Cindarella og skal vær relativt sikker i bruk. Men er alle kapable nok til å kunne håndtere disse? Sannsynligvis ikke. Hadde man det, hadde nok ikke brann oppstått på grunn av disse toalettene. Da er nok biotoaletter en bedre løsning på hytta vil jeg tro for da har man produksjon av jord til dyrking eller at man kan tilrettelegge for en kompostbinge for samme formålet. En jordklump har man alltids bruk for av og til. Jeg tenkte tanken for hytta, men valgte en helt ordinær utedo, prisen for et forbrenningstoalett koster ca. 25 000.-, for dyrt egentlig.

Penger stopper virus?

I følge TV2 så har Norge skaffet til veie noen kroner som resulterer i at Corona-viruset stoppet opp. Altså da er det bare å gi så stopper smitten? Det beviser i så fall at selv det så teknisk avanserte landet, ikke selv har midler nok til å skaffe pengene man trenger – selv enda handelen på tekniske duppeditter ikke klarer å skaffe tilveie kunnskaper nok innen helsepleien deres slik at smitteeffekten ikke sprer seg – slik de i dette tilfellet møtte. Men nå sier man at uten midlene fra Norge så hadde dette lett kunnet blitt mer alvorlig enn man aner. Da blir dette nesten slik at man kan se det komiske midt i alvoret, når man ikke har det helsestellet man trenger i et land med det befolkningsantallet de har. Altså de har ikke kontroll. Det er skremmende, men man vet jo at alle tilfeller av influensasmitte som stadig forandrer seg fra år til år, så har disse startet i nettopp Kina?

Ellinor Nerbø