Fra Ellinors sylskarpe penn

Publisert 9.3.2020
Foto: Colourbox

Bærekraft-symbol på jakkeslaget

De fleste har nok fått med seg at politikere og andre «høytstående mennesker» har et symbol på jakkeslaget, en pin, og andre har dette samme symbolet formet som mansjettknapp, etc…  Selv journalister i TV bærer dette «symbolet». Dette skal symbolisere at de støtter «bærekraftsmålet» som skal indikere klimamålet 2030. Altså å sette en slik produksjon i sving, så må man vel kunne spørre om dette i kostnad kan redde det klimaet de skriker opp om? Altså om jeg skulle finne på å få lagd en lignende pin eller en nål til jakke eller lue for den del, og skulle selge denne hvor der står en tekst som for eksempel «Stopp barnevernets sjelsdrap». Hva og hvordan ville reaksjoner bli da?? Jeg tenker da at det ville blitt sett på som en bærende trussel?

Alle som har jobb i dette ville nok anmeldt dette som en oppfordring til ett eller annet, uten å tenke over hvilken trussel de utgjør for hvem som helst?? Eller det kunne stå «Barnevernet dreper» slik som en del av ordspillet var for noen år tilbake. Dette hadde nok ikke gått gjennom om det ble sagt slik i dag. Da hadde dette nok havnet under den nye 185? Altså blitt «oppfattet» som «hatprat»? Men det hadde i alle fall vert fristende. Det hjalp jo ikke for de som solgte gummiarmbånd hvor det stod «Stopp barnevernet + never forget, never forgive» Kanskje dette også kunne stå på en pin med et bristet hjerte mellom hver setning. Jeg ser for meg et ramaskrik fra mennesker som jobber innen barnevern på flere måter, og aller helst fra barnevernsgründerne som plasserer pengene i skatteparadiser, mens dem som sier sannheten ikke skal kunne selge sannheten?

Enda flere såkalte ”flyktninger” på vei?

På ett nettsted «Document» ble jeg oppmerksom på en del av en setning som blir slik. «Venner vi enda ikke har møtt» Tygg litt på den. Tror man at dette er venner, eller tror man at dette kan inneholde noen sjeler som kan ha noe med IS å gjøre.? Hvem vet? I det samme innlegget så jeg i kommentarfeltet at det skrives at Koranen har 25 klare drapsbeskjeder. Om dette stemmer, og det gjør det nok, så blir man vel litt skremt når man se hvor mange med muslimsk bakgrunn som inntil nå allerede er her, og så skal det formodentlig komme enda flere hit? Da blir mitt spørsmål slik: Hvor lenge tror man det vil gå før disse tilrettelegger for en egen hær og militante grupper?

Var det dette som Hans Sverre Sjøvold tenkte på i programmet til Ole Torp for litt siden da han snakket om et mulig terrorangrep fra høyreekstreme, og hvem er disse «høyreekstreme» som kan finne på sånt? Torp prøvde etter alle kunstens regler å få PST-sjefen ut på «glattisen» men ivrigheten etter å tie om det han visste, viste et tegn dit hen at hendene surret rundt i alle retninger – slik at det var helt åpenbart at frimurerringen ble godt synlig. Det er ingen umulighet at dette kan handle om muslimer, slike som foretar seg handlinger som setter hele nasjonen i en helt ekstrem situasjon. Dette viser tegn til tiden før Adolf kom ruslende inn i landet. Om ikke regjeringen nå setter foten ned og tramper fast hva folket nå mener, så er jeg også redd for at her får vi noe som kan ta flere ti-år å gjenopprette ro og fred for oss som er her. Man kan bli matt av mindre.

Hva feiler vårt helsevesen?

I kjølevannet av koronaviruset, så ser man klare tegn til at norsk helsevesen og myndigheter ikke skjønner alvoret i hva dette viruset kan skape.  Nå sier man at det har mutert og at dette kan bli enda mer vanskelig å løse enn man i det hele tatt så for seg. Når man så vet at kommuneoverleger selv går på konsert, særlig når man er informert om at dette viruset er i en mulig endring til det verre, så oppsøker denne en musikk-konsert hvor det kan være smittede personer som selv ikke vet eller at de ikke har symptomer og begge likevel går til en konsert, da må jeg nok si at jeg leker med tanken på at vettet er totalt på avveie! Dette skjedde på Bjørnsomhuset i Molde da Hellbillies hadde konsert der.

Hvor mange andre steder med store folkesamlinger har der vert i Norge i denne tiden? Har folk mistet vettet fullstendig? Det er helt bort i natta at man skal ta dette så lett. Som dette ikke er nok, så innrømmer helsedirektør Gullvåg at Norge mangler utstyr i denne tiden vi er i nå. Her manglet man visst det meste, og da spør jeg. Hva har vi egentlig nok av i så måte?  Blir svaret ABSOLUTT ALT? Altså at vi er ikke så GOD at ingenting skulle bite på oss nordmenn? Har vi det helsevesenet vi skryter av? Det ser ikke slik ut. Altså: Vi er ikke bedre enn andre lands helsevesen. Dette vises vel nå da?

Ellinor Nerbø