Fra Ellinors sylskarpe penn

Publisert 30.4.2020
Foto: Colourbox

Glimrende innlegg av Vidar Kleppe

At noen i MSM-pressen ikke liker det han her kommer med, får stå for deres egen regning. Det er nok en god del som deler synspunktene men ønsker ikke/tør ikke å stå for det, også det får stå for disses regning. Nå må vi i kjølevanne av Kinaviruset bare stålsette oss for at dette ikke blir mer og større omfang enn nødvendig når vi nå ser frem mot en oppmykning av forholdene omkring koronapamndemien, og se andre muligheter som vi som samfunn kan klare. Jeg har sagt at Norge kanskje og burde kalle hjem deler eller alt av utflaggede bedrifter som vi over to generasjoner minst flagget ut til Asiatiske land og produsere dette selv, og i særdeleshet de man flyttet til Kina. Gjør andre nasjoner det samme overfor Kina så ville Kina miste svært mye av det de selger/eksporterer tilbake til de landene de sendte ut produksjonen av og dette ville merkes for dem… Hvem tenker i samme bane som meg her?? I Norge har vi bare EN skofabrikk igjen , Aurlandsskoen, vi som hadde slike som et «perlebånd på rad» tidligere…samme med konfeksjonsindustrien.??

Da jeg startet i arbeidslivet i konfeksjonsindustrien så var startlønnen på kr. 2,25 i timen…ikke rart at man i vinterhalvåret også hadde pakking av sild på natterstid som tilleggsinntekt i storsild-tidens gullalder sist den var til…  For ikke å snakke om alle brislingfabrikker langs kysten som nå er borte..Tipper at noen i dag ikke hadde villet jobbe for den timelønnen.. Man kan til en viss grad skjønne at noe av dette kan virke vanskelig og hvor dette kommer til å sette et prisnivå som blir noe høyt i utsalgspris om så skjedde, men fortjener Kina annet enn utflagging derfra i alle tilfeller slik som de har spredd dødsvirus med vilje uten å si fra slik de burde og kunne gjort?? Men dette så andre land som alarmerte….og vi ser resultatet..

Hvor stort krise-matlager har Norge?

Nå spekuleres det i hvor mye mat man har i norske kriselagre.Noen mener at dette holder for 13000 mennesker i en uke. Andre har funnet ut at det samme lageret holder for 5.2 millioner mennesker i tjuefem minutter.. Hva skal man da si til sånt? Denne koronakrisen har visst fått noen hoder til å spekulere i hvor mye vi egentlig har av matsikkerhet i landet. Det får noen til å tenke om man kanskje burde finne seg et småbruk for å selv ta hånd om noe av det man trenger..sånn i tilfelle… Kanskje er ikke tanken så dum for dem som har tilgang til det.Dersom dette med at man kun får mettet 5.2 millioner i tjue minutter i en dag..så må man spørre hva med resten av dagen og for ikke å snakke om i neste måned??Eller for det neste året?? da snakker man om rasjonering som omhandler disse tjue minuttene og så er det tomt?? Dette stod å lese både i Resett og hos Document. Da kan man være glad for at noen har et småbruk slik at man kan fylle munnen med mat selv om et småbruk da ikke trenger å være så stort, men nok til at man overlever…poteter har berget folk før..og fisken i havet, selv om det finnes mennesker som ikke skjønner seg på fiske eller andre måter «å fange» seg mat på… Erna snakket om at «det er nok mat» , men nå er det avslørt at ikke hun heller ser at beredskapen har noen mangler.. Godt at man har lært litt med årenes løp..og har noe å lære bort.

Raymond Johansen og turgåing

«-Gå der ikke alle andre går»..sa han.. Hva skjer da tro?? Jo alle går der man tror at ingen går…og vips så er alle på samme plass likevel?? Hvor stor evaluering trengs i hodet på Byrådslederen?? Tenk om man kunne snu et sosiaisthode slik innholdet i det hodet der ser ut til å fungere.. Jeg har litt tungt for å skjønne hva han mente med en slik uttalelse, når de fleste i Osloområdet ikke har så sørgelig mange plasser å gå uten at man da kan treffe på noen mennesker man kanskje ikke burde?? Folk som ikke overholder både avstanden og mengden man kan påtreffe for å slippe å bli smittet. Når Tv2 har intervjuet denne kroppen så blir jeg litt forundret over tankegangen …Hvem vil nå ikke prøve å finne de «nye stiene» han babler i vei om og man er like langt..Jeg er i alle fall meget glad for at jeg ikke har østlandsområdet i min nærhet nå…skulle heller ønsket at man nå hadde en liten øy helt for seg selv der ingen tråkket i land og at man hadde alt man hadde bruk for….. men dette året blir det nok bare med tanken på å komme seg dit…et paradis å være i, men litt mer tungvindt på andre måter, men det hadde sikkert gått seg til om man bare hadde hatt en snekker til hjelp…men nå ser det stygt ut for å finne en som kunne gjort det jeg ville ha gjort dette året….  Kanskje denne byrådslederen er ledig om han kan dette med hammer og sag om noen måneder eller om dette tar et par år???

Norsk sport nødvendig?

Nå snakker man om at norske sportsklubber og helst innen fotball, så skriker man over seg for at penger bortfaller. Man skulle vel tro at en normal arbeidsplass skulle være viktigere enn at elleve personer springer kanossagang etter en ball som sparkes fra den ene foten til den andre og dette skal gi millioner i lommen både på spillere og til klubben..At det ikke blir noe av eliteseriefotball eller cup-fotball er vel revnende likegyldig! Det samme gjelder nok annen form for idrettsaktiviteter. Fysisk fostring er nå en ting, og at man rører på koppen likeså, men at man skal gjøre seg til millionær i sport er alt annet enn nødvendig.. Det er nok andre ting som burde være mer viktig i livet enn at man gjør sg til sportsidiot for penger!!Finn heller på andre mer konstruktive ting å fordrive tiden med som kommer landet til gode nå etter at Kina-viruset (forhåpentligvis) gir seg og at det går over, tenk heller ut teknologiske duppeditter når vi har muligheter for å utdanne folk til nesten hva som helst som både en selv og landet kan leve av , med og på..når man har automatikk-utdannelse som kan skape ny teknologi og arbeidsplasser som monner ….Samt at når Norge nå er i manko for det meste så er det vel bare fantasien som setter grensene for oppfinnsomheten??

Ellinor Nerbø