Fra Ellinors sylskarpe penn

Publisert 2.6.2020
Foto: Colourbox

Løvetann, ugress eller god drikke?

Visste du at løvetann er en ypperlig plante å lage vin av? Du bruker kun den gule blomsten. Den (om du har nok) koker du til en gul saft og denne kan man bruke til å lage vin av. Som vin smaker den litt «uvanlig» men er et godt alternativ til visse matretter. Man kan sikkert søke opp «løvetannvin» på nett, og den er ikke så vanskelig å få til. Da er dette også en mulighet til å utnytte blomsten fra å spre seg i hagen og marken i nærheten, og du får utnyttet den til et bedre formål enn at hel plenen din blir overtatt av denne planten.

Andre planter som også sprer seg er Geitrams og den har noen rosa blomster som man kan koke og da får man en rosa greie som man kan koke med en kilo sukker til tre liter vann/saft og det er en ypperlig drikke en varm dag. Det samme kan man gjøre med nyskudd av sitkagran…en liter skudd pr. tre liter vann. Kok opp og tilsett sukker og litt sitronsyre etter at dette andre er avkjølt, rør om til alt av sukker og syre er oppløst. Godt en varm sommerdag… Bare prøv dette smaker..

Båtferie for noen

Etter et programinnslag i TV2-Nyhetskanalen så ryktes det at det er svært mange søk på Finn.no etter sommerens store båtferie-sesong dette året. Som man ser er som sagt bo-biler også en populær greie. Hvem vinner slaget mellom båt og bobil-ferie dette året? Sjøen er jo en fin adspredelse å være i og på, men man må der bruke båtvett og sunn fornuft sammen med sjøvettreglene. Man bør også ta et kurs i båtvett og opplæring i sjømerker etc før man setter sjøbein denne sommeren.

Til høsten når årets ferieavvikling er over og man oppsummerer hva den inneholdt, så får man sikkert som amen i kirken en viss følelse av hvordan dette gikk. garantert så er nok MSM-media på pletten for å informere ettervirkningene av dette her også. For dem som tar både bilen og båten fatt når man kommer til endepunktet for årets ferieopphold, så er nok begge disse delene en nødvendighet for dem som har hytter på en øy, hvor både bilen og båt er ferieredskapen for å komme seg dit. Selv har jeg smått vert innom hos Finn.no for å «titte litt», men finner nok ikke det jeg er ute etter der. Men man kan godt tenke seg at en ferie i en grei båt kan være noe å bruke, men dette koster nok en del.

Man må ha bryggeplass om man tenker å beholde båten og det koster med forsikringer på helheten, ikke billig det heller.. Men man kan til en viss grad skjønne den som nå ikke kan «frotse i» utenlandsreiser hvor penger flyter fritt og koster skjorta etter at man først har lånt i kreditt for å komme seg til sydligere strøk og ikke får dette til i år, og av den grunn kjøper båt eller bo-bil på samme vilkårene, og glemmer kostnadene ved det, og låner over takhøyden på boligen man bor i..ferie skal man ha koste hva det koste må…det er et ordtak som heter «fint skal det være om halve ræva er bar»….Så kommer man til den havnen man tnker å stoppe opp i når kvelden er i emning, og det helelr er det nok ikke alle som tenker på hvor mange som søker «natte-havn» å roe noe ned i og hvor man treffer mange andre i båt som skal til samme havn å ligge i over natten.. I alle fall..et blir sikker noe å lese om i norske aviser etter at sommeren er over …garantert.

TV2 skjønner ikke et kvekk

Ikke engang i pinsen gir BUF-etat og norsk barnevern opp ivrigheten etter å finne flere fosterhjem. Nå er også den gratis reklamepausen i TV2 fri for denne reklamen av barnehandelindustrien. Alt som man kan skaffe seg «gratis» skal utnyttes, men andre som kanskje ville vist seg frem får ikke sjansen.

At man ikke forstår at barn som er i fosterhjem nå, og som nylig har kommet dit uten at man forstår hvorfor og ser denne reklamen, og/men som hadde ønsket at de kunne fått EN høytidshelg sammen med sin rette familie, skal nå indoktrineres med denne oppmuntringen for folk som skal skaffe seg barn på uklare premisser. Man skal bruke disse barna som inntektskilde, gå i dette hjemmet for å tenke seg at noen kan komme hjem til ordinærhjemmet for å hente akkurat den ungen.

Ser man ikke at man kan fremskaffe frykt hos barna som er hjemme der de skal med denne reklamen? Nå ser man i aviser og nå også i tv at man søker etter fostringsfamilier og statskassen betaler villig vekk med barna som bruksgjenstand!!! Barnehandelen har blitt den nye oljen!!!

Ellinor Nerbø