Fra Ellinors sylskarpe penn!

Publisert 4.10.2018
Foto: Colourbox

Etter å ha hørt deg barneminister i Dagsrevyen den 3.okt.2018, ser jeg at du skryter uhemmet av hva barnevernet gjør. Det hjelper ikke å si deg at her foregår det lovbrudd på lovbrudd, noe man nå kan si at du aksepterer fra norsk barnevern.

Du nevner uhemmet at i saker foregår det rus eller seksuelle overgrep i nære relasjoner, som om det er det eneste som skjer. Men du glemmer med vilje å nevne de saker hvor dette forekommer i ettertid, og hvor hjelpeapparatet du skryter uhemmet av, gjør dette bevisst for at norsk barnevern i ettertid skal legge skylden dit de ønsker det. Men hvor de som er skyldige skal gå fri??

Husk en ting du statsråd, jeg besitter en film fra nettopp NRK, hvor en institusjonsarbeider innrømmer at slike ting forekommer i disse institusjonene du skryter uhemmet av!! Ikke vet jeg om du husker at jeg sa i et av mine innlegg i denne nettavisen, at jeg skulle følge med i din gjerning som statsråd. Ikke vet jeg om du husker dette. Men jeg kan vel si at dette har gitt meg grunnlag til å tenke på en arbeiderpartipolitiker i Stortinget fra Møre, som jeg mistenker har satt griller i hodet ditt?? En som jeg gikk rett i «strupen på» under en valgkamp for noen år siden ved flere anledninger da jeg stilte for Demokratene i Norge til et stortingsvalg.

Jeg mistenker at den nordnorske kommunen som ble nevnt i kveld, kunne neppe være andre enn Steigen kommune? Barnevernet i Nord-Salten kan vel da kalles en versting? Det er nok langt flere slike tvangsplasseringer i året, enn de 1800 som ble nevnt i NRK?? Jeg vet at også ministeren har små barn, og da spør jeg var din uttalelse et ledd i din egen redsel for norsk barnevern?


Ellinor Nerbø
NBBO
Norsk Bistand for Barnevernsofre