Fra Ellinors sylskarpe penn

Publisert 26.10.2020
Foto: Colourbox

Hyttealarmer

Verisure reklamerer nå med hytte-alarmer som skal sikre fritidsboligen din. Hvordan kan dette virke troverdig når den som skaffer slike alarmer ikke vet hvor lang tid det vil ta fra «alarmen går» og til selskaper når frem til «skadestedet»?? Hvor langt kan synderen ha kommet etter et eventuelt  innbrudd i en fritidsbolig eller fast bolig? Noen har jo hus og hytter på steder der dette ikke på noen måte kan bli aktuelt så lenge at et slikt selskap har vansker med å komme til «åstedet»?? Hva er da vitsen med å tilrettelegge for å selge slike «elementer»?? Man har da ingen anledning til å skaffe seg slikt når saken er på et sted der det er vanskelig å få både sikkerhetsselskapet og politiet å ankomme stedet for etterforskning?? Altså uansett, man har betalt (i så fall) dyrt for et sikkerhetssystem som man bare kunne glemt når man taper penger på helheten likevel?? Reklamer er til for at andre skal tjene..ikke sant??? Det er nesten billigere å skaffe et viltkamera og tilknytte dette til en pc??? Da kan man sitte hjemme, eller hvor som helst selv med en mobiltelefon, nettbrett, å følge med på egen eiendom hva som skjer??? Men alt sånt koster penger….Har man noe igjen for det når uhellet er ute??? TVILSOMT..

Kutt i eiendomsskatt

101 kommuner har fått beskjed om å sette ned promillegrensen fra fem til fire… Det er nesten som man bare må le. SEr man ikke at for å ta igjen «tapet» så setter man i kommunen bare opp verdien dette er regnet ut fra?? Da får man inn mer enn i fjor i eiendomsskatt likevel?? De er flinke disse politikerne våre får en si..Flere eiere av boliger enten det er fast-bolig eller fritidsbolig så vil ikke denne manøveren få noen vinning for eieren, heller noen flere kroner å betale, vent å se… Dette er jo å kaste blår i ansiktet på folk når en kommune står fritt til å bruke eiendomsskatt for kommunens budsjett for å få kabalen til å gå opp selv uten underskudd…

Hva er galt med fotballtrenere?

For hver gang et fotballag får motgang, så blir det nesten automatisk trenerens skyld … Hvorfor det? Det er da vel spillerne som skal sikre resultatet , men noen MÅ tape en kamp om ikke man spiller uavgjort da.. Det skjer jo ikke, for formålet med kampen er vel å vinne den?? Da er det spillerne som må gjøre jobben og ikke treneren? Han er jo bare den som sammen med spillerne finner ut hvilken retning spillet skal ha i hver kamp?? Nå er ikke jeg noen tilhenger av at elleve mann og kvinner springer livet av seg for en rund lærkule, for dette ser i mine øyne temmelig tullete ut.. Aller sier nå i disse tider at man skal huske på den berømmelige meteren, men skjer det i fotballverdenen?? Nei , der klemmer og klapper man på alle som scorer og da er plutselig denne meteren ikke så farlig lengre å forholde seg til??Det samme skjer i andre idretter også..kos, klapp, og nærkontakt… Himmel og hav for noen tullinger. Apropos fotballtrenere..de løper fra den ene klubben til den andre etter å bli jaget ut…blir de ikke lei snart av oppsigelser??  Men…det er ikke trenerens skyld at føttene ikke løper med hodet for spillerne heller! Noen skal toppe tabeller mens andre havner nederst…sånn er det bare.

Arv og samboere

Arv skal først og fremst tilkomme barna uansett . Alle har anledning når det handler om mine, dine og våre barn regler for naturlig deling av et bo.Barn som ikke tilhører «boet» har kun arv etter sin biologiske forelder enten det gjelder far eller mor.. Jeg kan ikke skjønne at man som samboere skal bli nødt til å sette opp et testamente for å ivareta en samboer.. Slike forhold kan fort forandres og da må testator være årvåken nok å tilrettelegge for et eventuellt brudd og hvordan dette da skal håndteres ved et samlivsbrudd, og hvor mye den som «går» skal ha ut av sameiet om dette er slik…Sameie skal deles likt på parter, og alle har plikter i så måte… Kan ikke skjønne at dette skal være så stort problem som non nyhetskanaler plaprer i vei om… Men at det kan være lurt å sette opp et dokument for saken er sikkert helt greit…men et testamente er vel neppe noen nødvendighet??

Ellinor Nerbø