Fra Ellinors sylskarpe penn

Publisert 4.1.2020
Foto: Colourbox

Samme prosedyre som i fjor
Har man ikke lært noen ting de som eier strømlinjene i Norge. Atter en gang leser man (28/12/20) at busker og trær ramler over strømlinjer i Østlandet … Kanskje dette skjer også andre steder før vinteren er over for denne gangen?? Altså når man blir strømløs i flere timer/dager da blir nok noen litt frustrerte. Hvorfor ikke etterse linjenettet FØR det blir meldt om snøfall??? Hvert eneste år så ser man at ett eller annet sted så kommer disse overskriftene i norske aviser.. Er det ikke mulig for strømselskapene og det statlige nettverket som leverer strøm å skjønne at dette skjer hvert eneste år??? Er man virkelig så tett i pappen at man tenker at dette ikke skjer?? Nå skjedde det i østlandsområder igjen. Hvor mange ganger får man se like overskrifter denne vinteren???

Et lite hopp i trygdeoppgjøret
Så vidt man fikk med seg har det blitt snakket om at de trygdede nå skulle få tidenes pålegg i trygden. Her for en tid siden da jeg hadde en bekjent på telefonen så fortalte denne at en vedkommende kjenner godt hadde fått brev fra NAV hvor det dr ble gjort kjent med at denne skulle få 13 kroner i året i pålegg på sin pensjon. Ja du leste riktig, det ble det som ble sagt, og denne kunne visst bevise brevet som var mottatt fra NAV. Så skulle dette bli realiteter så blir det altså tilsvarende en pakke First Price smør, altså den som inneholder vann i… Snakk om at pensjonistene blir satt pris på!! Med andre ord: Det blir da å sutte på tommelen slik man (noen) gjorde da de var nyfødte. Salig og frekk er våre politikere!!

Så ble det kamel-svelging igjen
Da måtte FRP ty til enda en kamelsvelging hva angår inntaket av muslimske tilflyttere til Norge, til fordel for å få gjennomslag for noen avgifter. Da er det proklamert at å stå imot innvandringer fra muslimske land er nytteløst. Snart så må man vel ty til utkantstrøkene som ennå ikke innehar så mange – enn så lenge. Altså finne frem til fluktsteder som man som etnisk nordmann kan leve med uten at man blir sett på som om man har ugler i mosen eller en gris i hagen eller i lommen. Etter tidens tilstander som man leser om og hører om på den måten blir litt fjernere unna en på en måte, man tråkker ikke i dette hele tiden, bare hører om det på nyheter enn så lenge. Hvor lenge vil det gå før at ribben på julaften middagen ikke blir lov lengre? Grisen er jo «uren» må vite? La oss få beholde juleribben i fred!! Blir det mange muslimer nok så blir man vel nektet å spise ribbe.. en kotelett.. eller ta en skinkeskive på brødskiva. Hvordan vil det da gå med spekematbygda Stranda som har merkevaren Strandaskinke selv på pizzaen????

Corona og matmangel
Noen steder har man måttet stenge matvarehandelen og stenge butikken, når en av ansatte (eller flere) kan være en smittebærer. Altså da betyr det i klartekst at det ikke hjelper med spriting ellet munnbindbruk av ansatte heller. Hva kan dette da resultere i? Jo, det betyr at å hamstre og fylle det man har av frysekapasitet kan være lurt for kunden? Altså, beredskap er en selvfølge når noe røyner på i samfunnet. Man skal ikke være så naiv at man tenker at «dette rammer ikke meg». Holder man avstand som er relativ(to m?) og nok mat i hus selv i en fryser slik at man har for en god stund (mat holder lenge i en fryser) så kan man være i en isolert tilværelse ganske lenge. Nå har man jo annonsert at det kan bli enda en stund før de som ønsker vaksine kan få den. Så hold på hatten, ta dine egne forholdsregler, for det kan ikke andre gjøre for deg, det må du stå i selv. Bruk fornuften og tenk frem i tid og bruk de mulighetene du kan, det kan lønne seg i lengden. Det blir ingen «normal sommer» dette nye året heller, vent å se.

Ellinor Nerbø