Fra Ellinors sylskarpe penn

Publisert 5.5.2021
Foto: Colourbox

Ammoniakk på tanken?

I spørretimen nevnte statsministeren at det kunne brukes ammoniakk som drivstoff i fremtiden, altså det gjør det så enkelt at man kan «pisse på tanken» og kjør ivei??? Jaha, jeg måtte nesten trekke på smilebåndet da uttalelsen falt.. Biodiesel er nå en ting, og da er det vel på gang en ny drift på noen gårder da skjønner jeg. Hun snakker som om ingenting er «klin kokos umulig før man har prøvd», som hun sa jenta i reklamen. Så da er det vel for gårdbrukere som legger om eller truer med det, sats på landbruksoljer. Og da er vel norsk landbruk i endring og Dagros en saga bott, samt at norsk brunost og hvitost forsvinner?? Hva blir det da av Pizza-produksjonen på Stranda, hva med Stranda-skinken (forsvinner reklamen for den også?). Hva med fløten til bløtkaken eller rømmen til grillmaten?? Så var det dette med drivstoff for bilen? Bensinforbruks-bilen. Hva med båten som bruker diesel eller bensin (påhengsmotoren)? DET blir et stort problem for svært mange. Hva vil Erna gjøre med avfallet som da hoper seg opp?

Rotteinvasjonen i Oslo

I kjølevannet av koronapandemien så fikk man se i TV2 at rotter har inntatt by-gatene. Det er mye som kommer frem når snøen forsvinner. Dyr, man til vanlig ikke ser, som rotter for eksempel. Det er nok md disse som med andre «kryp». De kommer frem når man minst venter det, også politikere i den byen, slike som gjør ting dem ikke burde. Men så er det da rotter med hale da, som mesker seg i hamburgere som folk slenger fra seg, og de med hale venter på med glede selv midt på lyse dagen. Det var ikke noe vakkert syn og jeg er glad for at jeg ikke bor i denne byen. Slik går det når man ikke har folk som kan holde byen sin pen og ren. Hørte eller leser du den byrådsleder Berg? Ut med renovatørene, det tar seg bedre ut. Syns du ikke?

Nå er det bevist

Tv-2-nyhetene meldte en sak om en mor som ble stoppet av norsk politi på gaten, arrestert, satt på glattcelle da politiet «mente» at hun var rus-påvirket! Hun gikk visst ikke rett nok i sine bevegelser blant annet. Altså da beviste de til fulle at de står i ledtog med norsk barnevern, all den tid de på stasjonen en egen «barnevernsvakt». I noen barnevernskontor har man ansatte som er eller har vert rusmisbrukere. Jeg vet at så er tilfelle! Men. SÅ er det da sånn at politiet har med i lomma en blokk til «notiser». Den må vel flittig bruks til noe? Den er jo «huskelappen» man har å gå tilbake til stasjonen med, for å «oppdatere» tidens gjøremål på sin vakt? Dette gjelder også hva de «mener» er «reelt» og «sant» når dette skal «oppsummeres»? Altså da kan hvem som helst bli antastet av noen i politiet? PÅ den måten kan småbarnsforeldre fort få en barnevernssak på nakken, altså man kan da si at en klesmodell som læres til å «gå noe pussig» på podiet, og som bruker gangarten til daglig, kan komme i den situasjon at man blir tatt for rusbruk på grunn av gangarten? Dette var jo ett av ankepunktene som Nyhetene i Tv2 la frem, som et viktig «moment» for nyheten om denne saken? Altså, da må moralen bli, sitt rolig når politiet triller forbi deg med barnevogn (satt litt på spissen).

Ellinor Nerbø