Fra Ellinors sylskarpe penn

Publisert 20.11.2021
Foto: Colourbox

Så rart!

Hver senhøst og vinter så skjer det samme om og om igjen. Trær velter over strømnettet, og snø sliter linjenettet slik at strømmen blir borte for svært mange strømkunder …. At man aldri lærer i disse strømselskapene er for mg (og andre) en gåte…. Alle vet at om høsten så kan det blåse kraftig og trær kan fall over linjen slik at strømmen blir borte.. Hvorfor kan man ikke innse at slik er tilstanden i dette landet her… Dette høstværet vi nå har som man har vert sikker på kommer, så gidder man ikke å bry seg… Heller skyver kostnaden over på kunden i ettertid, slik man alltid har gjort, og kunden reagerer heller ikke..betaler villig vekk… Nå er vi der i år også, og denne vinteren blir ikke varmere enn i fjor, snarere tvert imot… NÅR skal man lære???

Har det rablet for SV?

Ser i VG at de ønsker store avgifter for både næringsliv og folk flest. I tillegg så skal man også «forby» varer som selges som «First Prise» prisinger… Det skal ikke mye til før folk reagerer på slike utsagn, og det er ikke måte på oppfinnelser fra den kanten..Hva tror de at de er?? Tror de også at pensjonister er milliardærer?? At de kan kjøpe varene sine for høyere pris enn man må?? Da stiller jeg spørsmålet om hva som er galt ved at det finnes «First-Prise-varer??Ikke er det dårlige varer heller om man tenker seg om?? Et gammelt ordtak sier at det er mye man skal se før øya faller ut og mye man skal høre før øra faller av… La nå dette tullepartiet som SV har blitt dø sakte ut, trenger ikke slike kverulanter å stemme på!

Laks med tresmak og sukker

Jaja..nå skal vi altså få spise mat som fisk og kjøtt med tresmak i kjøttet og en anelse sukker som «ettersmak» på samme måten som anis i polvarer??? Altså, man skal for laksen sin del i megaanlegg som da skal leve på trevirke og sukker i skjønn blanding ispedd litt proteiner og vitaminer for døyve tresmaken for å vokse seg stor og sterk…Er det rart at man da eksporterer det meste til utlandet når man sikkert nok vet at at vi nordmenn ikke ønsker dette på matbordet.. Dette forteller meg at om man skal selv fiske dagens fiskemåltid så bør man holde seg langt unna oppdrettsanleggene da annen fisk kan forville seg i nærheten for å få seg en godbit sukkerholdig føde som ikke er bra.. Er det ikke bra for oss mennesker, så er det vel heller ikke det for andre individer, herunder fisk og andre spiselige dyr…eller???Bruk heller fiskestang eller annen fiskeredskap og fisk det du trenger selv og sørg for matauken (vintermaten) og lev «lykkelig vitende» om at du ikke får slikt rask på middagstallerkenen din…

Ellinor Nerbø