Fra Ellinors sylskarpe penn!

Publisert 8.10.2018
Foto: Colourbox

Fredsprisen 2017
Det var da enda godt at ikke «Trumphe-ditten» fikk denne prisen!! Takk og lov for det da…selv om han ble «nominert». Hvordan verden ville taklet at han og denne tullingen i Nord-Korea hadde fått denne.. Enda godt at det finnes en oppegående leder av Nobelkommiteen for denne prisen!  Hurra for Berit Reiss Andersen!

Ikke tro på My Heritage
Det er litt merkelig å se eller lete etter slekt i portalen til slekts-forsknings-portalen til My Herritage. Ei heller til portalen til Hitterslekt. Det anbefales heller å selv innhente opplysninger via kirkebøker og eventuelle rettsdokumenter som man kan finne dersom dette kan være av interesse der dette er nødvendig. Det er nok flere som har «funnet slekt» man slettes ikke er i slekt med. Eller så finner man ut at man ikke har noen slekt man tilhører i det hele tatt, grunnet at familiemedlemmer ikke ønsker at du skal tilhøre den slekten du i virkeligheten tilhører, På denne måten finner folk slekt som man slettes ikke tilhører, eller så finner man ut at familie som har  med vilje har utelatt slekt man ikke vil ha der. Derfor blir dette feilopplysninger gjort med vilje. Man kan i slike tilfeller bli «sin egen mors ektefelle», noe som også har forekommet, så rart det enn høres ut til. Eller at en er uteglemt som sin fars datter, eller at man heller ikke er nevnt at man eksisterer, eller at ens mor heller ikke «eksisterer»… det hjelper ikke om man har sine rettsdokumenter som forteller deg hvem dine foreldre er, men man finner ut slekt lengre bak som oldeforeldre, hvor rart  det også kan høres ut!! I noen slekter er det vel noen som føler skam for noe man ikke ønsker skal komme ut om noen vil lete i slektsforskningen for eventuelt å finne særkullsbarn man ikke vil skal være ens slekt… En skulle ikke tro slikt i dagens Norge men slik er det altså, man ekskluderer egen nær slekt…..tygg på denne dere..

Mer å bruke bompenger til
I Nitimen på radio P-1 søndagsmorgen den 7/10-18 i nyhetssendingen klokken ti fikk man høre om at man kan bruke bompenger til kjøp av tomt!! Tenk kjøp av en stor tomt!! Da spekulerte jeg umiddelbart på om dette kan «gjelde alle»??? Akkurat da tenkte jeg tanken at»dette måtte være en glimrende ide» for i stedet for å låne penger, eller spare de samme pengene det koster for å renovere et gammelt hus, for det koster nesten skjorta for de som gjør det, og har lite penger mellom fingrene sine??  He..he..he… satt litt på spissen, hvor jeg nå bruker litt humor for «introdusjons-påstanden i nitimen», og jeg lurer på om disse bompengene som det da ble informert om er en lovlig «handling»?? Altså man fikk da høre at bompenger kan brukes til så mangt.. Vil nok helst tro at den beste måten er fortsatt å spare eller låne( om det er et spørsmål?) for slike formål eller at man heller ikke i disse rente-øknings-tider man får se mer av, heller lønner seg å spare til gitte oppgaver i forbindelse med en slik «opp.pussing» …..lurere det kanskje?? Men poenget mitt var hva man tillater seg å bruke bompenger til???

Ellinor Nerbø