Fra Ellinors sylskarpe penn

Publisert 27.4.2022
Foto: Colourbox

Hurtigladere i «grisgrente strøk»?

Nå snakker man om at man vil sette opp elbil-ladere for ett hundre millioner i «grisgrente strøk» langs veiene. Ja, det vil man se før man tror. Om man med en slik tanke vil få folk til å kjøre mer el-biler av den grunn, så tror nok jeg at noen tror på julenissen fortsatt. Lønnsomheten vil den lønne seg? Det gjenstår å se. Den som lever får se , heter det i et gammelt ordtak.  Men så var det dette med hva koster det å lade opp?? Noen skal nok tjene fett på dette også vel?? Hvem sitter med profitten??

Sanksjoner av russisk olje

Rederiforbundet har bedt regjeringen om at man bør sanksjonere Russisk olje. Dette burde rederiene selv ta seg av uten å spørre regjeringen? Der bør ikke frakte En dråpe olje fra Russland, heller ikke gass.  Nå ser man også at det oppfordres til ikke å la russiske skip anløpe norske havner. Man bør stenge alt av russiske skip som befinner seg innenfor 12-mils-grensen og geleide dem utenfor og aller helst så langt fra norsk territorialfarvann man bare kan. Nå ligger denne Ragnar i havn i Ålesund, hvorfor det tro??? Der lå den også før den reiste nordover også. Dette ser tvilsomt ut. Kast også ut «diplomater», for det er ingen diplomater, dette er spioner og etterretningsoffiserer og intet annet vi har sluppet inn. NÅ er det NOK, få dem UT!

Russisk «uvenn-grep» mot Norge

Stakkars Russlands lederskap. Går det an at voksne folk kan være så hårsåre?? Joda, så lenge du har en «ledende stilling» i landets lederskap, så kan man vel det. Slikt er som å være på barnehagestadiet, altså som småfurtne unger. «Min pappa er sterkere enn din så»! Sånn låter det fra russisk hold! At de da ikke ønsker norsk turisme til Russland, bør de vel heller skjønne at nordmenn ikke selv ønsker å reise dit. Man trenger ikke slike barnsligheter som det der. Da kan vel Norge bare si som så at når det er slik, da utviser vi «diplomater» som jeg mener er spioner for Russland, og opptrer der etter!

Samtidig bør også «russiskvennlige russere» i landet vårt lide samme skjebne, utvisning. Her har de ingenting å gjøre. Hjelper ikke om de har jobb i norske firmaer, det er nok annen arbeidskraft å ta av likevel, vekk med hyklere! Samtidig bør heller ikke «oligarkbåter» få komme innenfor 12-mils-grensen vår! Ikke engang i full storm!! Redning av slike bør heller ikke forekomme! De har da vel for pokker utstyr nok for å lese en vær-rapport tids nok? Nå har russere mistet alt av verdighet i mitt hode og jeg er ingen tilhenger av deres produkter. Lås alt av russisk handel, lås dem ute i absolutt att som går an, boikott, sanksjoner alt man klarer!! Samme med Kina, Ungarn der begge er Putin-vennlige stater! India også! Legg kjepper i navet til det hjulet som ruller til Russlands fordel!

Ellinor Nerbø