Fra Ellinors sylskarpe penn!

Publisert 16.10.2023
Foto: Colourbox

Har politikere og kapitalmarkedet kontakt med verden?

Man kan saktens tvile på det når man hører politikere uttale seg omkring statsbudsjettet. Minstepensjonister har faktisk ikke råd til å bo slik de der gjør, eller ta imot sine familiemedlemmer når man ikke har nok innkomme til å ha en bolig som er «representativ nok», med det som man i dag forventer. Altså, om man må flytte ut og skaffer seg en mindre boenhet, så vil det bety at barna, barnebarna ikke kan komme på overnattingsbesøk fordi man ikke har det romslig nok rundt seg som pensjonist. Det er ikke nok å sove i en familie-køyseng ++ på samme rom heller, man forventer mer enn det: Derfor søker noen inn på hotellrom i stedet, selv om de har ett rom eller litt til stående.

Skal man som pensjonist bli tvunget til å ta dette den omvendte veien, men hva når disse ikke har råd til mer enn en fireroms som koster skjorta av de som bor der? Altså har man kjøpt bolig med tre soverom, kan man ikke ha mer enn ett barn, for et gjesterom bør man vel ha? Men så var det dette mer bokostnader da. Nå er dette blitt så dyrt at noen ser nok at det å bo er blitt til ren luxus som noen skal tjene grovt på, og det er bankene som presses til å ta skyhøye renter som ikke ser ut til å stoppe opp med det første. Ser man nå konturene av WEF sine tanker. «Du skal ikke eie noe, ta til takke med det du får», altså være like lykkelig med ingenting? Er det dette som Barth Eide mener og jobber for og skylder på klimatiltak som han mener skal tvinges frem? Derved får han enda flere fattige og boligløse og hva har vi da fått, jo – slumstrøk. Er det noe å skryte av da?

«Skal vi ta hele landet i bruk», sa Vedum i finanstalen

Man kan bli litt matt av å høre på vyene til regjeringer hver gang de legger frem et statsbudsjett og kommer frem på talerstolen med finanstalen sin. Alt skal høres fornuftig ut, men ender til slutt med krangling om hver eneste krone. Pensjoner skal gjøre en minstepensjonist fattigere selv om beløpene øker bitte litt, så øker avgifter og annet med det tredoble. Da skal altså pensjonister ikke ha råd til å flytte på seg all den tid at drivstoffavgiftene skal øke, og da blir det å flytte på seg mye dyrere. Selv en bussbillett blir så dyr at selv honnør-billetter heller ikke lengre er lønnsomt for en pensjonist/trygdet person. Å ta hele landet i bruk har visst fått en annen betydning nå enn før. Hva skal Vedum bruke hele landet til nå da? Han utdyper det ikke, bare vekksnakk, altså tøveprat hele veien. Hjelpe meg, hvilke politikere vi har fått.

Fullt frislipp i bompenger neste år?

Veier skal bygges med bompenger og en del av dette(betalingen) skal deles ut i utbytter? Folket skal flås, tynes til beinet, noen skal miste hjem og mere til? Er det slik staten skal behandle folk? Strømmen skal til nye høyder (i alle fall på nettleiepris) men jeg tror nok at strømprisen også denne vinteren kommer langt høyere enn før. Det hjelper ikke om man kjøper varmepumpe, dette skal de nok også ha litt igjen for og prisen på brukt strøm der også blir heller ikke billig?

Kommuners «frie inntekter», hva er det for? Kan dette gjelde eiendomsskatten som kanskje øker en del? Men noen sa her ett sted at lakseskatten skulle opp. Like greit det slik at de da kan betale litt for forurensingen dette fører med seg? La lakseoligarkene betale for egen forurensing. Jeg spiser ikke laks så samme for meg det. Men la minstepensjonen få litt penger til overs, men det er det visst tungt for å gjøre. Man kunne kanskje «ta litt av denne lakseskatten» å gi til pensjonister med lave satser? Så skulle drivstoffprisen enda mer opp – altså flere avgifter, og som om denne ikke har høy nok pris fra før? Staten er ikke lenger til for folket, men folket er til for staten. Betal og hold kjeft! Uansett man skal flås i alle hjørner det går an! Og så er nå trygdeytelsene blitt til en «grunntrygghet» sa Vedum. Snakk om å være ute i villfarelser!

Ellinor Nerbø