Fra Ellinors sylskarpe penn

Publisert 15.12.2023
Foto: Colourbox

Vant regjerinmgten i Lotto?

Sånn plutselig så finner regjeringen ni milliarder i en skuff. Hvor var den skuffen hen med de pengene i? Var det da så fryktelig vanskelig å ta noen millioner å få til et løft for minstepensjonistene? I tillegg så står Jonas på stortinget og sier at man ikke behøver å stå i matkø i Norge? Altså da fremsetter jeg følgende spørsmål til Jonas: Skal folk da velge mellom MAT eller strøm når regningene skal betales?? Hva ville DU ha valgt Jonas? Eller ville du velge vekk barnehagebetalingen eller julegavene til barn? Dette er realiteten for svært mange nå. I tillegg så godtar du en strømpris på over femmeren pr. kw/h?

Det får ikke hjelpe selv om tiden dette varer ikke er noen langvarig affære, men det er prinsippet når produksjonskostnadene for denne kwh-en bare er snakk om noen få øre? Jeg er ikke noe forundret over at folk nå er i harnisk over regjeringens tankegang som tillater dette her? Hvem er du i lomma på Jonas Gahr Støre? WEF eller andre korrupte organer? Eller har du i din kyniske tankegang tenkt ut dette helt selv? Heller ikke det skulle forundre meg mye! Så snakker du om en dyrtid både på inn og utpust og andre følger deg i sine fotspor? Jeg regner ikke med at du tar tastaturet fatt og svarer her, men du burde finne deg en skammekrok som er stor nok for hele din regjering! Småkårsfolket er i dine øyne en PARIAKASTE!!

I lys av NSM skandalen

Hva får en leder i NSM (som er en sikkerhetsventil som skal sørge for landets sikkerhet) til å gå til en privataktør som Fredriksen og ta opp et lån på flere hundre millioner uten at regjeringen vet noe som helst? Den påstanden er det nok mange som ikke tror så mye på.

Hvorfor ikke alarmere det man ser er mangelfullt ved Norges sikkerhet? Så kan man se til Sivilforsvaret og tilfluktsrommene i hele Norge, og hvor hen man nå har en enorm mangel på nok slike? Med all den økningen i folketallet siden de eksisterende tilfluktsrom ble bygget, og man ikke tar høyde for HVOR folk skal gjemme seg i et gitt tilfelle, så ser man at her har regjeringer etter regjeringer i flere titalls år forsømt seg. Men å ta i mot «trengende» fra alle verdens hjørner det skal man, men hvor folk skal finne tilflukt om noe skjer, det klarer de ikke.

Og kommunesammenslåinger er visst populært, men å huse alt når uhellet er ute, det glemmer man. Sikkerhetspolitikken feiler her så det griner etter, særlig når man ikke ser at dette er et statlig ansvar for at kommunene får nok midler til å sikre sikkerheten i egne kommuner. Kostnader for dette skal vel da øremerkes til slike tiltak? Man får vel som privatperson finne et sted å grave seg en hule, det er nok det sikreste når ikke der er nok plass i de tilfluktsrommene man, og ikke til andre enn egne VIP-personer og lar folket ellers i stikken. Det er jo det som nå har skjedd, man ruster seg ikke for kriser. Folk får klare seg som best de kan på egne ben.

Forskjeller i norsk barnetrygd

Nå sa de på TV2-nyhetene at ukrainere ikke får norsk barnetrygd mer. Men da kommer også spørsmålet om dette også gjelder alle som ikke er etnisk norsk? Om ikke så gjør man en forskjell på etnisitet/nasjonaliteter, og da er regjeringen inne på et spor hvor man favoriserer etniske grupper opp mot andre? Man ser jo at noen etniske grupper føder flere og langt flere barn enn andre, og da blir dette helt feil å dømme ukrainere fremfor islamske til eksempel? Hva skal til før man også tenker en stans i andre flyktninger som ankommer Norge? Hvordan returnere kriminelle flyktninger som kom hit som det og går til kriminelle handlinger, og ikke får represalier som behøves?

Hva med dem som nå stues sammen etter at Hamas har gjort sitt og fått svar tilbake så det holder, og som har gått ut over sivile slik man fremstiller det? Hvor mange skal vi ta inn av dem og gi disse barnetrygd så det holder, mens de som angripes av en mer aggressiv part som burde vite bedre legger hele landet Ukraina i grus? Lurer på når Jonas skal se sannheten? Tvilsomt om det skjer tenker jeg. Han er for frelst på Islam og Hamas for å åpne øynene som burde sett! Stakkars mann og stasminister ikke statsminister!

Ellinor Nerbø