Fra Ellinors sylskarpe penn

Publisert 2.4.2024
Foto: Colourbox

Vil du ha strøm så bare betal

Strømprisen skal opp nå ser vi. Den hopper som en hare om høsten. Jojo-priser stopper aldri opp. Selskapene gnir seg i hendene og det gjør også staten som flår folk. Må man heller gå over til den gamle grua i kjøkkenet slik man hadde det for over to hundre år siden? Og i tillegg den gamle typen peisvarme i stua? Hva da med de som ikke har annet enn strøm til både oppvarmingen og varmtvannstanken. Man kan jo lage en utegrue / peis og få til en vannkoker av noe størrelse bare man har ved på saken. Et gammelt utbrukt oljefat holder en stund bare det er tett. Eller en stålbeholder av noe slag gjør nok også susen, men mur opp slik at dette er sikker måte å varme opp vann på. Den gamle badebalja kan vel finne sin renessanse igjen og utestampen som er vedfyrt også, badestampen, da sparer man den strømutgiften. Det er vel da like greit å gå tilbake til badekaret, vann kan bæres. Da kan man vel også bruke bålpanna til matlagingen om man gjør sakene sine rett, eller om du har gassapparat for matlaging.

Mange konkurser i vente

Se til document.no og les hva en «konkurs-advokat» skriver. Overskriften er identisk med dennes. Altså, da vil naturligvis et kobbel av fagarbeidere innen bygge-bransjen nå bli arbeidsledige. Hva skjer da med disse? Har de anledning til å sy sammen nye firmaer for andre oppdrag når ny-bygging stagnerer? Hva da med et firma her og der som påtar seg renoveringen av eksisterende bygg som trenger noe vedlikehold? Tipper at da ville man få mer enn nok å ta i! Jeg kan hjelpe til i så måte med preferansene et stykke på vei. Det er nok av sånt i hele landet, men ett sted bør man nok starte? Men husk å ikke by over seg i pris, for da ramler man fort av lasset. Folk som sitter på bygda med egne boliger som trenger et aldri så lite løft, og eies av pensjonister, burde også fått mulighet til noe oppgradering uten at det kostet over pipa? Hvorfor ikke ta mindre i enn at hus ramler i staver uten at det er nødvendig??  Man overlever likevel med litt smidigheter intakt. Er ikke det noe bedre enn at man får noen få kroner på NAV?

«Må tvinge nordmenn til å spise mindre kjøtt», sies det.

Hva tenker folk om den påstanden? Jeg ser da at viltkjøtt ikke blir lov å spise? Hva da med bestanden av vilt-dyrene våre når de ikke skal kunne forvaltes? Hva skjer da tro? Jo disse dyra blir syke dyr og smittefarlige både for viltet selv og for oss mennesker. Hvilken vill tanke er dette da? De fleste dyr som er mat har alltid vert ment til mat og slik skal det være. Skal da jakt forbys eller? Herre min hatt for en tanke. Altså hva kan da bli resultatet, mer ultra-prosessert mat? Hva skal folk da spise? Gress som kua eller skal kua også vekk og da også melken den produserer? Hva da med kalvingen de også foretar? For at flere skal gi melk fortsatt? Eller blir det slutten for ku-melken for godt? Noen ser nå ut for å ha mistet alt de har av vett og forstand, klarer ikke tenke selv uten KI? Det er da enda godt at man har noe å lære til de som enn så lenge er mottagelige for litt lærdom. Denne påstanden står å lede hos nettavisen «Document.no». Kan man annet enn le av slike tåper som kommer frem med den slags? Jeg ler i alle fall av disse tullingene. Tipper at opphavspersonen til denne påstanden da selv ikke klarer å putte en eneste potet i en krukke med jord for å se hva som da skjer. Makan!

Ellinor Nerbø