Fra Ellinors sylskarpe penn!

Publisert 22.6.2024
Foto: Colourbox

Slutt på lutefisken?
Torskekvotene skal ned 31%? Altså for å tekkes «Russisk statsfiske» så skal torskekvotene nedover. Hvor blir det da av sanksjonene overfor Russland da? Merd andre ord kan det bli merkbart mindre lutefisk å spise før, under, og etter jul. Trøste å bære, det som er en delikatesse da – huff. Men. Jeg vil ha min lutefisk i fred! Dette skaper nok dramatikk i fiskeflåten i Norge, hvordan skal man da skaffe god lutefisk. Oppdrettsfisk er PYTON – rent ut sagt. Først ødelegger man laksen på denne måten, så kveita, og nå skal torsken til pers! Skal vi spise medisinert fisk til vi også avgår på grunn av pengebegjær i oppdrettsnæringen til fiskeproduktene? Nei, takke meg til ren fisk fra havet som følger havstrømmene, Det er mat det! Skittfisk er ikke for oss mennesker, kun til revemat! Noen som er uenige her?

Tenåringer for godt vant?
Det er sannelig ikke bare tenåringene som er litt for godt vant. Nå skal selv barn i barnehagen ha pulsklokker, moderne mobiltelefon, ATV, motorsykkel og man vet ikke hva. Foreldre og noen ganger besteforeldre må ha en konto som av og til bare må løpe løpsk. Hvor er det blitt av vett og forstand for tiden? Da jeg var barn måtte man selv tjene til en opptrekkbar klokke med skru for å få tiden til å vise riktig tid! Selv både ski og sparkstøtting måtte man tjene til selv. Noen sågar måtte selv tjene til egen kostnad for egen konfirmasjon! I dag er det kun tanken på hva man skal kreve som gjelder, ikke hva saken koster. Det betyr ikke noe som helst. Man skal ha for ikke å få bråk for mange, og på mange måter «andre steder fra»! Sånn har tiden blitt. Hjelpes!

Spis mer is for sikkerhets skyld?
Altså, nå skal det spises is som aldri før for å redde Norge sin sikkerhet. Hvordan det skal foregå er litt av et must kan man nok si. Skal all denne is-spisingen virke mot en eventuell krig? Eller skal det virke som en ventil til fred? Jeg vil tro at om Pollestad spiste ett hundre is pr. dag så ville ikke det hjelpe stort. Slikt blir man vel heller magesyk av enn at det hjelper mot sikkerheten for landet tenker nå jeg. Akk ja. Det er mye man skal lese og hørte før øya ramler ut og øra faller av. Tror heller at å lage seg en potetåker ville hjelpe bedre i en krisetid, samt at ei fiskestang i tillegg ble langt bedre for en selv. Da lever man vel noe sunnere tenker jeg.

Ellinor Nerbø