Fra Ellinors sylskarpe penn

Publisert 13.3.3018

Av Ellinor Nerbø
Foto: Coloubox

Erna har fått seg nettroll

Nå for tiden finnes det mange former for nettroll. Erna Solberg har fått sine. Det er «hete tokter» på enkelte nettsteder, og i flg. Erna så har også jeg blitt ett «sånt nettroll». Er det ikke andre måter å bli et nettroll på, enn å danse bitte litt tango sammen med andre nettroll, enn det som er ute i noen nettaviser så får det bare bære eller briste. Nettroll-tango er ikke så ille bare trollet treffer det man ønsker å treffe, de politiske elitesoldatene. Erna sitter på toppen og nestkommanderende etter Kongen sitter også på sin pidestall og får så det holder slik at han til slutt tok hatten han ikke hadde og gikk. Men går Erna? Sikkert ikke, for da slipper det enda verre folk til. At jeg nå omtales som et nettroll lever jeg godt med.

”Ap må se seg selv i speilet” sa Solberg

Hvilket speil trenger så Erna for å se hvem hun ser i «speilet på veggen der». Men jeg vil samtidig si at det kanskje hadde vert en ide at de to stod side om side ved det samme speilet, uansett hvem som mener hva ut fra det som Sylvi Listhaug lirer ut av seg. Jeg kan til en viss grad forstå at hva gjelder mulig terror i dette landet, og når dette har forekommet, eller kan komme til å forekomme, så må begge to se hva og hvordan dette kan oppstå og hvem som kan være i stand til å utføre dette. Vi må ikke være så «tolerante» at vi ser oss blind på hvem som kan være de som kunne utføre slike handlinger. Det bør alle politikere være åpne for. Så kan vi se hvor og hvem som på enkelte steder blir å regne som «nettroll» slik det har blitt formulert.  Det er ikke vanskelig å forstå at nordmenn og kvinner, tenker på sine etterkommere når vi når den tiden at noen av den yngre generasjon, skal overta der Erna og Jonas og alle de andre men noen år på nakken forlater norsk politikk og hvordan den da vil bli fremmet. Kan man få oppleve at både Erna og Jonas sitter i hver sin gyngestol på et aldershjem og synger til «Du skal få en dag i mårå» uten å skjønne teksten? Kanskje får de også servert kald middag som man ønsket skulle være varm? Og servitøren kommer med burka for å servere maten rett i munnen med teskje? Vil dere da være helt sikre på at dette er det dere vil?

Skandalen med Sykkel-VM

Etter den søte kløe kommer den sure svie. Når man skal arrangere noe så stort, så er vel første tanken at man må ha minst 50% i egenkapital før man tenker tanken på et slikt arrangement. Når man ser at man mangler sponsorer så er det vettet som bør få førsteprioritet. Utøvere i sykkelsporten har såpass med gryn at dette kunne også de selv være med på å sponer, i alle fall når man absolutt vil sitte og bli «sår i ræva av». Å sitte på et sykkelsete er en idrett man selv har valgt. Jeg mener at dette ikke er annet enn stormannsgalskap, og det er jo Bergen kjent for fra før selv om det i Bergen finnes rikfolk, slike som har mer enn til saltet i maten som man kunne spurt om sponsormidler fra. Hvem skal nå ta regningen? Dette bør arrangøren ta selv.