Fra Ellinors Penn!

Molde. Publisert 18.12.2016

Av Ellinor Nerbø
Foto: Colourbox

Saken om den funksjonshemmede 15 åringen

Også jeg hevet øyenbrynene da jeg leste dette. Men det betyr ikke at jeg ikke føler med familien i saken, og syns at de gjennomgår vel mye unødig. Men jeg er heller ikke så fryktelig overrasket over kommunen sin håndtering av dette, for slikt ser man daglig. Måten mennesker blir behandlet på mener jeg. Jeg må også innrømme at jeg kjenner på et sinne som burde gått ut over saksbehandler men heller ikke å glemme den overordnede i denne kommunen dette handler om, rådmannen som har et overordnet ansvar, men som rådmenn flest ikke belemrer seg med.  Hva med å overlevere denne en kaktus til jul?? Det er nok mye man kunne skrevet i henhold til kommuners muligheter i disse sakene men jeg lar dette stå uten fordi det kan gi dem «blod på tann» for å si det slik. De gjør nok galt så som det er, om ikke man skal belemres med enda mer.

Hva som gjelder av min mening omkring institusjonen ALERIS og deres «likesinnede» i institusjons-miljøet skal jeg la være (selv om det kan holde hardt), så har jeg mine meninger om dem, og det er ikke gode tanker.. Slike menneskehandlere burde fått en saftig straff som de skal kunne leve med resten av sine liv, og DET mener jeg ærlig og oppriktig. Selv om det nå for denne familien blir «den fjerde jul» uten sin datter, så bør man også stille spørsmål ved hvor mange likesinnede blir det denne julen i antall familier som mangler noen ved middagsbordet på juleaften?? Det er i respekt for alle disse at jeg har avbestillt også årets jul, med pynt og glitter etc. selv om julen synges inn av sølvguttene klokken fem aldri så mye. Da setter jeg meg ned å synger min egen Julevise til ettertanke som alle kan hente inn denne dagen for selv å synge så taket letner. Den forteller sannheten omkring «det norske barnevern.». Nei barnefjærnet med rene ord. Antar at det da synges så det ljomer etter i svært mange stuer…. Men ett sted synges nok ikke denne, og det er i «våre kirker», der blir den nok for sterk vil jeg anta, men hjemme i egne stue er den nok vel ment.

Så er det dette med sosiale medier som internettsteder man kan «leke seg med» da, ikke alt er like lurt å legge inn der, det har mange erfart i sine saker. Alt du gjør på slike steder blir «brukt mot deg». Alle monner drar for det norske barnehandlerne. Jo mer de får «mate seg med», jo mer motstandsløgner kommer de opp med, selv om de kan bruke dette ved kommunens advokat som «bevisførsel», vær forsiktig med dette, for all del. Jo mindre disse tullingene får tak på jo mindre vet de å bruke, og det dem ikke vet det finner de på. Men for all del ha en opptaker el.lign. i nærheten når du er innen deres kontaktflate, enten det er på kontor (om du MÅ dit) eller i andre sammenhenger der de er i din nærhet. DU og din advokat kan bruke dette for det som dette gir av verdi. Det finnes mye på markedet for sånt, men noe av dette koster penger, men kan være vel så anvendte penger. Duppeditter finner man på nett. Skal man anskaffe seg slikt ikke gjør dette via nettet, få heller noen du kjenner til den jobben, da kan ingen si at «det var du som gjorde det»… Så videre til den Aleris-greia. Nå har slike institusjoner fått noen «motreaksjoner» for å si det slik, men dette preller bare av og man satset verre enn noen gang for penger får man kastet etter seg , erstatning heter sånt. For denne jentas skyld så skal jeg selv her i mitt hjem tenne et lys på juleaften som en gest til dennes familie og alle andre som må sitte uten det kjæreste de har..

Kanskje forbud mot pinnekjøtt?

Nå har klimaforskere funnet ut at pinnekjøtt er en klimaversting å ha på middagsbordet i motsetning til den «ordinære svineribben». Ikke vet man om man skal le av dette påfunnet eller om man skal påstå at forskeren har tatt en teskje tran for mye???? Pinnekjøtt er etter min oppfatning ikke annet enn kokt saltet sauekjøtt…  kanskje sauen slapp et par fjerter for mye som utgjør at dette blir mer klima-fientlig?? Hva er så forskjellen på en sau og en gris med tanke på julemiddagen for «folk flest».. kanskje denne såkalte co2 forskeren selv spiser grøt, men den kommer jo fra en hovedingrediens som kommer fra kua som både raper og fjerter, kan man da heller ikke spise «julegrøt»??? Det er nå med dette avslørt at det er mye som kommer ut fra  kjeften på»forståsegpåere» som mener at de vet sååå mye bedre enn hva andre vet….

Stortingsfolks grådighet

Her fikk man et innblikk i hva stortingsfolk som det i alle tider ble stemt på fra ditto partier, men Jonas Gahr Støre tok kaka da han ville foreslå en dobbel etterlønn om noen av de sittende ikke ble gjenvalgt ved neste korsvei. Hvilket signal sendte han da til oss velgere?? Selv om mange hørtes enige ut i forslaget og noen sa stopp, da vil jeg stille meg tvilende til at noen egentlig ville si stopp. Ingen på «GULLBURET» er nok så blåøyde at man egentlig ikke hadde villet takke ja til en slik «gull-pakke» om man fikk den rett i fanget. Det går selvsagt an å stå i fjern-syns-ruten å si at dette ville man ikke ha, men Høyre-politikere er nok innerst inne  tilfreds med å få så mye som mulig ut av eget kandidatur så lenge det holder. At en av dem ville mene at dette ble å gå for langt skyldes nok mer renomeet enn at han mente dette oppriktig. Har man valgt å stille , så VET man at det holder for en stund men ikke inn i «evigheten»… Hva så med oss minstepensjonister, ja jeg sa minstepensjonister hvor flere av oss gikk radikalt ned i «kjøpekraft» etter overgangen fra uføretrygd til alderspensjon, og så skal vi da være de som skal sponse Gahr Støre & co med to årslønner  i fallskjerm??? Dette viser at stortingsfolk ikke eier skamvett!! Hvordan skal minstepensjonister protestere på sine inntekter når andre smører på så det holder?? HVOR er SKAMMEKROKEN jeg har etterspurt??