Fra Terje Haugoms tastatur

Publisert 14.1.2021
Foto: Privat (Innfelt Colourbox)

Steng grensene!

Full støtte til Sylvi Listhaug (FRP) som vil stanse import-smitten ved fysisk stengte grenser, anløpshavner, flyplasser, jernbanestasjoner osv., og til Per-Willy Amundsen (FRP) som vil la soldater fra Forsvaret bistå politiet med å overholde vedtaket!

Slik situasjonen er i de land vi faktisk har mest å gjøre med, er det både uakseptabelt og ansvarsløst å ha det så ukontrollert som nå. Og samtlige overganger og skogsveier mellom Norge og Sverige, Finland og Russland må bevoktes!

Skal vi se slutten på pandemien i løpet av 2021 eller 2022, må Norge ta dette på alvor! Klarer ikke regjeringen å fatte et øyeblikkelig vedtak om dette, må opposisjonen samlet overkjøre regjeringen, og stortingspresidenten får iverksette omgående tiltak! Til beste for Norge, men også for dem som i uforstand hadde tenkt seg hit!

MDG – klapp igjen!

Une Bastholm, Lan Marie Berg og resten av idelogi-partiet skal holde tåta godt lukket! De er ikke i regjering, kommer aldri i regjering, og bør helst slettes fra framtidige valg! Nå sutrer de om at bensin og diesel SKAL koste mer i anledning øking av CO2-avgiften. La bensin og diesel og alt som har med fossilbiler være i fred, og hold snavla godt teipet igjen! Makan til overdrivelser og syke påstander om klima og miljø finnes ikke! MDG forsurer hele samfunnet og vårt parlamentariske liv og system! Norske velgere må nå bruke hodet, før vi ender opp med et MDG-diktatur! Starten på det ser vi allerede i Oslo og Bergen! Diesel og bensin er dyr nok som det er! Og by og bil hører sammen!

NEI til dyrere drivstoff!

Dyrere bensin og diesel (over 4 kr. pr. liter!) vil bare gi unødvendige økte inntekter i statskassen! Det blir ikke mindre kjøring med ekte biler av den grunn! Og dette har ingenting med klima og miljø å gjøre i det hele tatt. Det er MDG, V og KrF som maser om å øke CO2-avgiften – helt meningsløst! Når regjeringen nå trer dette ned over hodene på det norske folk, er det enda en meget god grunn til et regime-skifte til høsten! FRP er bekymret mht. dette vanvittige forslag i et oljeland, der diesel og bensin egentlig skulle vært gratis til norske borgere – slik de har det i Qatar og Kuwait! Vi – norske avgifts-slaver – ber Vedum (SP), Støre (AP) og Jensen (FRP) om å legge ned veto mot dette hårreisende og totalt meningsløse avgifts-hopp! Nok er faktisk nok nå!

Noe for deg?

Kjære leser! Jeg vil gjerne stille deg noen enkle spørsmål, og så konkludere med noen tips.

Liker du å bestemme? Liker du å være sjef? Synes du det er gøy å herse litt med andre mennesker? Er det spennende å få medmennesker til å tro på julenissen? Synes du det gamle Sovjet og kommunismen var en bra tid for de fleste? Og synes du det er pirrende å få bestemme hvor dine medmennesker skal få lov til å bo, hva de skal få spise, og hvor de skal få lov og ikke lov til å kjøre med bilene sine? Opplever du en sitrende spenning, dersom du får stengt gatene for biler i sentrum av en tidligere levende handelsby, slik at mange butikker går dukken pga. at kundene må reise til bydelene for å handle? Og er du enig i at verden går under, dersom folk får fortsette å kjøre bil med fossilt drivstoff?

Dersom du svarer ja på disse enkle spørsmål, er du hjertelig velkommen som nytt medlem i en ideologisk forening der alle har svart ja – Miljøpartiet De Grønne!

Framtidens kraftverk

Behovet for mer energi i verden vil stige i årene som ligger foran oss. Atomkraft er ren og trygg, så lenge systemene virker som de skal. Særlig er svikt i kjølesystemet det som utgjør den store og farlige trusselen. Uran og plutonium kan eksplodere, dersom kjølingen får problemer. Vi husker Tsjernobyl ….

Men – det finnes ett grunnstoff – Thorium, – som har de samme egenskapene som Uran og Plutonium, men med én vesentlig forskjell: Det lar seg ikke overopphete til eksplosjon. India er kommet lengst i forskningen på Thorium som energi-kilde i produksjon av el-energi i atomkraftverk., og Norge ligger på 3. plass i verden mht. naturlige forekomster. Under mosen i Telemarks skoger er det foreløpig anslått å finnes over 100.000 tonn.

Den dagen tsunamien knuste et atom-kraftverk ved Japans nord-østlige kyst, skulle en indisk professor i kjernefysikk holde foredrag der om Thoriums framtid i moderne kraftproduksjon. Det foredraget ble det ikke noe av. Men teknologien og sikkerheten ved slike atomkraftverk gjør, at verden – og Norge – bør ta dette med i planene, når nye kraftverk skal bygges.

De første atomdrevne biler – med 8 gram Thorium i mikro-reaktoren – er produsert som testbiler, og oppnår veldig gode resultater. El-motoren får sin strøm via batteri, som kontinuerlig lades av mikro-generatoren og dynamo. De 8 gram Thorium er beregnet å kunne holde el-bilen i kontinuerlig drift i ca. 100 år! Og bilen har – naturlig nok – null-utslipp, og oppfører seg som en lynrask el-bil. Så – de bilfabrikker som våger å trosse oljeselskapenes «monopol» ved å masse-produsere Thorium-biler, har i første rekke skutt gull-fuglen, og i andre rekke vil de lure på hva de så skal gjøre, når markedet har fått seg bil som kan gå i arv i 4 generasjoner! Hvis den da ikke ruster i stykker! Thorium er framtidens gull!

Terje Haugom, samfunnsdebattant.