Fra Terje Haugoms tastatur

Publisert 6.6.2021
Foto: Privat (Innfelt: Colourbox)

Statsminister Vedum?

En blid og trivelig kar, fra det beste området i Norge. Snakker så folk forstår ham. Begge beina godt plantet på jorden. En som kan lytte, og svare på det han blir spurt om, uten å gå rundt grøten – slik de fleste politikere gjør. Et sunt forhold til avgiftspolitikk, næringsliv, landbruk og fiske. Med Trygve Slagsvold Vedum ved roret, vil skuta «Norge» holde stø kurs, uten å vingle – under alle forsøk på å krisemaksimere hverken klima eller miljø. Et regjeringssamarbeid med stabile, erfarne folk fra SP, FRP, Demokratene og et traust parti til, vil vi oppleve en god framtid i Norge! De fire partiene ute på venstre-fløyen bør unngås. Ellers vil den private, demokratiske frihet stå i fare for å bli tvangsregulert. Og de vil gjerne være inne i varmen hos Ap, der alt kan skje. Høstens valg krever sannelig omtanke! Godt valg!

La veien gå hvor hen den vil!

Slik sto det i den gamle skolesangen «Vi vandrer med freidig mot». Med dette sikter jeg til FRP-leder Sylvi Listhaugs kommentar til innslaget i NRKs Distriktsnyheter mandag 31.mai om å «begrense privat-bilismen». Hun sier rett ut – så rett, så rett – at «folk må få lov til å velge den transport de selv vil ha, f.eks. egen bil». Soleklar tale fra en soleklar dame! Vi skal fortsette å bygge nye og bedre veier, og ruste opp de vi har – med godt dekke og midt-delere! Få avlivet bompenge-monsteret, og la folk få kjøpe den type bil de selv ønsker og har behov for! Når sommeren 2021 er over, vil vi – mest sannsynlig – se endeløse rekker av el-biler som er til salgs, – billig. Når entusiastene er gått lei av Norges-ferie, med endeløse køer ved de altfor få ladestasjonene, sultne, skrikende unger i baksetet, mørke, kalde tunneler pga. bilberging osv., blir det gullalder igjen for dem som selger bensin- og dieselbiler! Det trenger vi ikke lure på en gang! Og ingen regjering – med hodet der det skal sitte, og ikke under armen – vil stanse salget av trygge, driftssikre inntektskilder til Staten! Selv om MDG freser til de sprekker, som lemen presset inn i en krok! Godt valg, bilister!

NEI til olje-stopp!

Det var trist å se på TV2-nyhetene at noen vil avvikle søk etter nye olje- og gassfelt ved utgangen av 2021. Dette må være noen erke-grønne som ikke vil at Norge skal få gleden av de tusener av milliarder olje- og gasskroner som ligger på norsk sokkel, og bare venter på å få sikre velferden i Norge gjennom flere generasjoner framover. Vi velger å tro at de største partiene på Stortinget vil fortsette en utvidet leting og produksjon på norsk sokkel. Vår nasjons levebrød nr. 1 må holdes i hevd så lenge behovet og etterspørselen er der. Og den vil vare i mange tiår enda. Når el-bilistene etter hvert går lei, vil både bensin og diesel oppleve en renessanse. Vær du sikker!

Varsko her!

«Stortinget ber regjeringen sikre at kommuner som ønsker det, får hjemmel til å pålegge betaling også på private parkeringsarealer». AP, MDG og SV har med disse bevingede ord startet deres valgkamp på en særdeles vettløs måte. At de med slike valgløfter er garantert en framtid i opposisjon. Er hevet over enhver tvil. Selv om dette ambisiøse forslag er ment – i første omgang – å gjelde parkering ved arbeidsplassene, er det så hårreisende, at intelligente politikere som Trygve Slagsvold Vedum (SP), Siv Jensen (FRP), og Vidar Kleppe (DEM) m.fl. omgående reagerer med vantro. De som enda ikke har bestemt seg for hvem de skal stemme på til Stortingsvalget til høsten, kan umulig være i tvil nå. Makan til forslag om kommunal innblanding på privat grunn har ikke tidligere vært lansert på Løvebakken. Nå må folket våkne og si fra! Dette er «grønn» politikk på sitt verste! AP har latt seg bondefange. Husk det!

Terje Haugom, samfunnsdebattant.