Fra Terje Haugoms tastatur

Publisert 11.10.2021
Foto: Colourbox/Privat

Latmanns-hjul – en ulykke for landet!

Enda en gang leser vi om ulykke mellom bil og barn på latmanns-hjul. Det er betimelig å stille noen fundamentale spørsmål.

Må samfunnet akseptere og ta i bruk ALT som «utviklingen» trer ned over ørene på folk? Er det noen som tviler på at det er et kynisk ønske om profitt som har gitt oss en horde med latmanns-hjul i hele landet? Har ikke legevakten og begravelsesbyråene mer enn nok å gjøre fra før av? Hvorfor skal alt som kalles sykler utstyres med el-motor? Er ikke vanlige, muskeldrevne trå-sykler det beste for dem som vil holde seg i form? At en del voksne følger trafikk-reglene og viser kultur når de benytter latmanns-hjul, er greit nok, men hva med alle svimingene – unge som eldre – som lager egne regler, og virrer omkring som hodeløse høns?

Det er i sakens anledning også betimelig å påpeke en positiv konsekvens ved all den overdrevne bruken av disse trim- og bevegelses-hemmende latmanns-hjulene: Industrier (som bl.a. i Gjøvik) som produserer rullestoler, krykker og rullatorer går hektiske og innbringende tider i møte!

Avslutningsvis nevnes, at våre politikere er sånn passelig sløve, som ikke har tatt grep og fjernet uvesenet, lagt ned totalforbud for distribusjon og bruk av latmanns-hjulene, og således virkelig gjort et slag for folkehelsen!

Eldre bilførere.

Vi leser at samferdselsminister Hareide nekter å følge opp Stortingets vedtak om å droppe obligatorisk helseattest for bilførere over 80 år. I den anledning vil jeg påstå at eldre bilførere med hendene på rattet, og blikket vendt framover på veien, er vesentlig tryggere for medtrafikanter enn yngre bilførere med blikket vendt mot mobiltelefonen og en hånd på den, eller de idiotiske berørings-skjermene en del nyere batteribiler er utstyrte med! Glem heller ikke alle dem som kjører i pillerus eller kokain-sniff! Det er helst yngre sjåfører i sin beste alder. Eldre bilførere har som regel både fornuften, kjøre-erfaringen og livserfaringen de yngre delvis mangler! Stikk den, Hareide!

Terje Haugom, Demokratene.