Fra Terje Haugoms tastatur

Publisert 16.10.2020
Foto: Colourbox (Innfelt privat)

TV2 tull!

Tv2 har flere sportskanaler. Hvorfor skal gode serier o.l. som «Farmen» forskyves i det oppsatte program, bare fordi TV2 vil bruke hovedkanalen til fotballkamp? De må da for svarte kunne kjøre slikt i sportskanalene sine! Det er nemlig ikke alle som liker å bli tvangsforet med sport! NRK er mye mer ryddig, og der følger man det oppsatte program!

Og i tillegg nevnes at TV2 Nyhetskanalen også bruker halve halvtimes-sendingen til fotball o.l. Har de så vanskelig for å fylle 25 minutter av hver halvtime med interessant nytt fra hele verden, før været får de siste 2 minuttene? Da er det tegn på elendig journalistikk! All sporten gjør at vi som – heldigvis – har RiksTV, velger andre spennende ting å se på! All den sporten er dritkjedelig! Nå må TV2 slutte å skalte og valte med det opprinnelige oppsatte program, og heller kjøre sporten i sportskanalene! La hovedkanalen forbeholdes interessante serier og programmer, og de faste nyhetsposter! Ingen sport der! Sport har – for de fleste av oss – ingen nyhetsinteresse!

Bevar monarkiet!

Det er skremmende å lese at stortingsrepresentanter fra fem partier vil gå inn for et grunnlovsforslag om å avvikle monarkiet i Norge! Alvorlig talt – SKAM DERE!! Kongeriket Norge har i hundrevis av år vært kongedømme. Selv om kongen ikke har den samme makt og innflytelse i vår tid som før, er han, dronningen og familien deres et samlende symbol for hele folket. Og at kongefamilien bryr seg om sitt land og folk, hersker det ingen tvil om. Med rundreiser i landet, tilstedeværelser ved viktige seremonier o.l. viser de at de har stor og ekte kjærlighet til det norske folk. Og nyter STOR respekt i utlandet!

Når man ser det sirkuset som utspilles i USA i disse tider, er det et tegn på sviktende dømmekraft og virkelighetsopplevelse hos republikk-fansen på Stortinget! Her i landet har vi ordnede forhold, og de aller, aller fleste nordmenn er godt fornøyd med monarkiet slik det fungerer. Er det ikke nok med valgsirkuset før stortings- eller kommune/fylkesvalg hvert 2. år her kanskje? Så kan man tenke seg hvilken ståhei et presidentvalg hvert 4.år ville bli! Maktkamp av verste sort! I USA har de bare 2 partier… Hallo!

Nei, la vårt flotte og folkekjære monarki bestå som det er! Republikanerne på Stortinget snakker om at «makt skal ikke gå i arv»! Tull fra ende til annen! Hvilken makt da? Kongehuset er en samlende paraply for land og folk. «Makten» ligger hos regjeringen, og kongen er pr. tradisjon alltid med når det avholdes Statsråd på Slottet. Men «makt i arv» snakker de om, og det oser av misunnelse og jantelov! Nei, republikk-elskere, – en folkeavstemning ville vist at dere er HELT på jordet! Norge skal forbli et historisk monarki! Og ikke rør GRUNNLOVEN! Basta!

De gærnes hus!

Regjeringen klarer ikke å få satt i gang arbeidet med ny trasé E-16 Bergen – Voss, men vil bruke 1 milliard på tunnel for syklister! Alvorlig talt, samferdselsminister Hareide, – nå må du prøve å få dine små grå til å fungere! Dette er så til de grader en hån mot de tusener som reiser dødsveien hver dag med hjertet i halsen! Nå er syklistenes velferd her til lands gått helt av skaftet! Bilister og reisende med Vossa-toget, – dette kan vi bare ikke finne oss i!

Bruke 1000 millioner på en sykkeltunnel, mens ras på ras skal fortsette å sette liv og helse i fare langs en av de viktigste veiene mellom to landsdeler – i enda flere år, før statsråden får fingeren ut, og arbeidet forhåpentlig kan begynne! Denne vanvittige prioriteringen vil avle mye sinne og frustrasjon. Og skulle den dagen komme, at buss og bil blir begravd under massene, må regjeringen gå av pga. uforstand i tjenesten! Det vil vi her vest sørge for! Slik uforstandig prioritering finnes det ikke tilgivelse for! Ved valget høsten 2021 må det til en kraftig utskifting i de gærnes hus! Syklister får pinadø klare seg med de sykkelveier de har fra før! Slik prioritering er renspikket galskap!

Terje Haugom, samfunnsdebattant, Vestland.