Framtidens fattigmønster!

Molde. Publisert 17.2.2017

Av Ellinor Nerbø
Illus.foto: Colourbox

Fortidspensjon, sluttpakke, arbeidsledighet som stadig øker vil nok bare fortsette. Lykkelig kan den være som har noe å vende nesa til om trange tider møter. Tenker da på de som har en liten jordlapp man kan klare seg med. Men da kommer vel noen for å fortelle at dette får du ikke lov til, men da vil jeg nok be vedkommende om å dra en viss plass, for jeg har «konsesjon» enn så lenge om jeg vil ta den i bruk om jeg må..

Verre vil det bli for byfolket som får større problemer enn folk på landsbygda. Søker man i et eiendomsmarked, så finner man ut at blant eiendommer som er i salg ut fra interesse så er søkene på småbruk økende… Har så noen sett hva som kan komme til å skje og sørge for at man får maten i munnen?? Kan så disse som søker det disse bør kunne i så måte?? Det er et spørsmål man kan få det vanskelig å finne svaret på.

For noen så må man vel en tur innom et bibliotek for å finne «gamle skrifter» for å finne fram i landbruksjungelen omkring landbruk i gamle dager.. Noen kan være heldig å ha eldre slektninger man kan få noen tips fra, eller finne en bokhandel hvor slike bøker kan finnes eller sette seg på skolebenken hvor man får undervisning i enkelt landbruk. Kanskje heller en tur på FARMEN på TV2 hadde vert tingen for noen?

Man ser nok at mange i årene fremover kan komme til å slite for føden om man skal tro at mennesker blir erstattet med en del roboter, men disse trenger vel noen for å passe på, og hva med «programmeringen»?? Enn så lenge trengs det mennesker uansett.