Fremskrittspartiet stuper!!

Publisert 28.10.2018
Foto: Sfm.no arkiv

Senterpartiet fosser frem. Og Trygve vinket til Siv, «Morn’a Jensen”. FrP. 10,4 Sp. 12,4. Jeg kan ikke dy meg, men må få lov til å mimre litt tilbake til fordums dager, da Kong Carl Ivar var på sitt aller høyeste. Under en debatt proklamerte han at; «Det er kun et tidsspørsmål før Senterpartiet er en parentes i norsk politisk historie».

I Dagbladet 28.10.2018 har journalist Ola Magnussen Rydje en litt interessant bemerkning: Sitat: «Er dette så lurt da Trygve». (Underforstått Slagsvoll Vedum). Han konstaterer at Fremskrittspartiet stuper, men Senterpartiet suser oppover på meningsmålingene, og ligger 2 % over FrP. Altså er SP landets tredje største parti. Skulle det da vise seg at Hareide vinner frem den 2. november, kan det bli at regjeringen Solberg faller, og venstresiden må overta.

Det å overta regjeringsansvaret midt i en stortingsperiode, kan sikkert ha sin klare betenkning. Vi ser at regjeringsslitasje inntrer stadig raskere enn før. Den sittende regjeringen er allerede på veg ned i skyttergraven. Riksrevisjonsleder Per Kristian Foss, er ganske så skarp i sine rapporter om rikets tilstand. Helikopter – saken. Manglende oppfølging av terrorsikring, som regjeringen er pålagt. Antallet fattige barn øker dramatisk.

Riksrevisjonen er også meget kritisk til barnvernets virksomhet. Det er bare å gi full honnør til lederen i riksrevisjonen for hans nøytrale holdning. Det å overta regjeringsansvaret utenom å ha et valg i ryggen, er en usikker plattform å styre etter. Det beste ville være om Ropstad og Bollestad fikk prøve FrP. og Listhaug i 2 1/2 år til.

Per H. Midtgaard