Fritt frem for nazi-betegnelser?

Publisert 12.4.2019
Foto: Wikimedia Commons

Frisøren Merete Hole tapte saken mot den talentløse «moro-trioen» Løgnasevangeliet som kalte henne nazi-frisør fordi hun nektet å klippe en hijab-tilknappet muslim. Frisøren må endatil betale kr. 367,571 i saksomkostninger. Selvsagt blir dommen anket. Det skulle bare mangle.

Å bli stemplet som nazi har så vidt jeg vet hittil vært straffbart. Det er en betegnelse av verste slaget. Men norsk rettsvesen har tydeligvis fått inn mange nok yngre jurister som knapt nok vet hva ordet «nazi» betyr. Ja hvem vet hva de selv sympatiserer med??

Frisøren krever en oppreisning på kr. 200.000 fra hvert av de tre medlemmene i den såkalte morogruppen som består av de nå hellige kyrene Per Inge Torkelsen, Bjørn Aslaksen og Dag Schreiner. De skal tydeligvis heretter få fortsette å stemple folk som nazister. Da går jeg ut fra at loven nå blir lik for alle – at vi andre «dødelige» også kan stemple både politikere og andre vi ikke liker som nazister.

Hvis noen kan gjøre det uten å bli straffet, kan selvsagt alle andre også gjøre det hvem som helst! Vi kan jo bare argumentere det med at vi gjør det for moro skyld. Det skulle hjelpe og holde. Den foreløpige dommen kan altså skape presedens. Ordet er nå helt fritt!

Kondolerer, norsk rettsvesen!

Wilfred Høsteland