Fullt mulig at Vidar Kleppe kan komme tilbake på Stortinget

Publisert 6.4.2021
Foto: Colourbox (Innfelt: Privat)

Ifølge en måling gjort av Nettavisen og publisert den 14.3.2021, så var partiet Demokratene dobbelt så stort som FrP i Sørlandsbyen Kristiansand hvor partiet fortsatt har sitt hovedsete. Kleppe ønsker seg tilbake til Stortinget «for å rydde opp», et utsagn han har benyttet mange ganger overfor både media og andre.

At Demokratene nå har fått med seg flere ledene personer fra nettopp Fremskrittspartiet, vitner om at alt ikke står rett til i det som en gang het Anders Langes Parti. Vidar Kleppe var en av dem som ble ekskludert fra FrP, og årsaken skal etter sigende ha vært en feide med den tidligere lederen Carl I Hagen. I en pressemelding 31.3.2021, skriver også Demokratene følgende (gjengitt i kursiv stil):

Demokratene med stortingslister i alle 19 valgfylker. Demokratene er Norges første og største anti-globalistiske parti. Organisasjonen er i voldsom vekst og bygges nå til et slagkraftig riksparti. Nå bekrefter partiet at det stiller til valg i alle 19 valgfylker i september 2021. Dermed får norske velgere et parti som avviser globaliseringen, EUs overnasjonalitet, migrasjonsavtalen og hele Parisavtalen med alle dens klimatiltak. Det kan bli et paradigmeskifte i Norsk politikk.

Demokratene vil snart også lansere sitt nye partiprogram som søker å omdefinere hele det politiske kartet, kombinert den med helt nye anti-globalistiske forslag – som alltid vil sette Norge først.

Demokratene har hele tiden også vært meget klare på at Norge må si opp EØS-avtalen, da partiet mener den er mer til skade for landet enn til gavn. Vidar Kleppe kaller selv avtalen for en «husmanns-kontrakt». En «ferske» måling i avisen Fædrelandsvennen i Kristiansand viste en oppslutning  på hele 12,1 %.

En rask runde på bl.a. Facebook, bekrefter også en økende støtte til Demokratene. Schengen-avtalen vil Demokratene også ha avviklet. Derimot har partiet ikke uttalt seg om den Nordiske Pass Unionen, en flerlands-avtale som gir nordiske borgere rett til å ferdes fritt mellom de nordiske land, og bosette seg der uten å måtte ha spesiell oppholdstillatelse. De kan også arbeide der uten arbeidstillatelse.

Norge står foran tidenes mest spennende stortingsvalg noen gang. Listen over små partier som vil ha plass på Løvebakken er lang, og konkurransen om velgerne er stor. Demokratene øyner et håp om å få Vidar Kleppe tilbake på Løvebakken. Kommer han dit er det duket for mye klar tale uten for mye dans rundt grøten. Er det noe Kleppe er kjent for, så er det å ikke legge noen fingre i mellom men tale med en røst for folket og som folk flest forstår.

Jan Hansen
Ansvarlig redaktør
Samfunnsmagasinet