Gærne folk – og til å bli kvalm av

Publisert 31.5.2019
Foto: Privat

Gærne folk

Kø til Mount Everest – med klatring over lik, hopp i Trollveggen – med død og dyre og krevende redningsaksjoner, og andre sprø aktiviteter! Hva er det som gjør at noen mennesker gir blaffen i alt som heter sunn fornuft, blåser i familie-medlemmer som sliter med angst og sorg, og utsetter evt. redningsmannskaper for livsfare?

Er dette mot? Nei! Er det helt nødvendig? Nei! Tror noen at man oppnår helte-status, komme i Guinness Rekordbok, eller får statue på torget? Ja, tydeligvis. Ekstrem-sport av den sorten bør få nytt navn: Gærne folks sport! Det finnes da vitterlig en masse andre og mindre farlige fritidsaktiviteter man kan drive med! Når man gir seg i kast slik med livet som potensiell innsats, uten å ta det minste hensyn til andre som er glad i en, kan man ikke være helt frisk i hodet! Egosentrisk og renspikket galskap er det!

Til å bli kvalm av!

Har du behov for å kaste opp noe som magen ikke liker, men strever med å få det til, – så har jeg et råd som mest sannsynlig vil funke: Se TV-programmene «Real Housewives of Dallas», «Real Housewives of Hollywood», eller «Svenske Hollywood-fruer». Overdreven sminke og luksus til å spy av! Særlig er all den ekle sminken og de lange, falske klørne (neglene?), samt overdreven bruk av silikon og botox! Hvorfor er kvinner så redd for å vise seg overfor andre slik de naturlig er skapt? Uten maling, sverte og kunstige vipper!

Noen av disse «super-dollies» tror kanskje at det er viktig å fremstå som vellykket, velskapt og vakrere enn slik de egentlig er! Dum gås er en bedre beskrivelse, som passer på slikt! Takk og lov at mange norske kvinner har vett og forstand nok til å vise seg i det offentlige rom slik de er – fra naturens side! Det avler respekt – og ikke avstand og hoderysting. Reale mannfolk setter mer pris på en naturlig skjønn kvinne, enn på en som bruker all sin tid på å dolle seg foran speilet, for å oppnå «den perfekte fasade og hårpryd»!

Terje Haugom.