Gammel Høyremann våkner igjen

Publisert 3.12.2018
Foto: Wikipedia

Som de fleste vel vet var APs partiformann Jonas Gahr Støre Høyremann. Og det er vel også kjent at han visstnok skal være Stortingets rikeste mann. Det har vært diskutert en del om han er den rette til å lede partiet. Det er det vel berettiget tvil om av flere grunner. Foran siste valg utbasunerte Støre at AP ville øke skattene. Det er mulig at han mente skattene for de rike (inkl. ham selv!?), men det fremgikk i hvert fall ikke av uttalelsen den gangen. Og det er jo ingen tvil om at hans ubetenksomme uttalelse på det mest uheldige tidspunktet skadet partiet og skremte bort en stor mengde velgere.

Nå gjorde Støre igjen en generaltabbe ved å kunngjøre at Arbeiderpartiet har mer tilhørighet til Høyre enn til partiet Rødt. Her kan man i det minste øyne en mikroskopisk del av fornuft, men likevel en fullstendig idiotisk uttalelse. Grunnen at Rødt var nevnt i denne sammenhengen var at dette mikropartiet fortsatt har revolusjon som et mål. Et slikt mål i et demokrati er jo nærmest å regne som å ha statskupp og dermed landsforræderi som mål. At Støre tar sterkt avstand fra nettopp det, måtte jo uansett være en selvfølge. Dermed kan han ikke i samme åndedrag  omtrent fri til Høyre! Men ut fra Støres økonomiske situasjon, kan jeg godt tenke meg at Høyres politikk tiltaler ham på visse områder! Han ville jo da være blant dem som ville få størst skattereduksjon. Slik er jo Høyres politikk: Mye skal få mer!

Det er vel neppe noen tvil om at dersom Arbeiderpartiet har som mål å vinne neste valg, er det på høy tid at hele ledelsen skiftes ut. Det haster det med! Nestformann Giske forsvant etter sin generaltabbe, og neste trekk bør bli Støre og hans andre nestleder som er muslim. Det er nemlig mange som slett ikke liker nettopp det. Og man er ikke rasist om man kritiserer en trosretning. Hvis AP nå tar tak og får en totalt ny ledelse, vil partiet utvilsomt stige raskt på meningsmålingene. Personlig ønsker jeg ikke verken en AP-regjering eller den sittende regjeringen, men en AP-regjering med Senterpartiet og muligens SV – ville kunne blitt et flott redskap til å fjerne regjeringen Solberg. Det trenges også!

Wilfred Høsteland