Gi dem en sjanse til å reise seg igjen!

Publisert 26.1.2018

Av Terje Haugom MOD
Foto: Wikimedia

Trond Giske (Ap) – og flere – er utsatt for noe som kan sammenlignes med middelalderens heksejakt. Små og litt større fjær er blitt til en hønsegård i gigant-klassen. Det er selvsagt ikke bra å drive med noen form for «seksuell trakassering», eller uønsket flørting og upassende nærkontakt. Men det hauses opp som om disse mannspersonene har tuklet med «atom-knappen», og utløst fare for armageddon eller apokalypse! Og det er det jo aldeles ikke! Langt ifra!

Det er blitt en farsott med sutring, syting og jamring om alt mulig som «skal ha foregått» i politikkens hverdag og fest! Kvinner må lære seg å gi en innpåsliten type en susende kilevink, et kne i skrittet, og så blir det fred å få! En suss skal – selv om den i ettertid var uønsket – ikke forfølge et menneske i tid og evighet! Politiske partier bør tilby kvinnelige partimedlemmer kurs i selvforsvar, med avlagt prøve! Det burde da være siste gang vi må høre om «me too»-opplevelser fra denne gruppen! Egentlig noe for alle kvinner som ønsker trygg avstand til alle mannebein utenom hjertevennen!

Ingen partiledelse har rett til hverken å anklage eller dømme. Det er retts-apparatets jobb, dersom noe kriminelt har skjedd! Men særlig i Ap er det noen som visstnok liker å opptre på vegne av norsk rettsvesen. Det må de slutte med! Nå har samfunnet fått høre nok om dette. Og hovedpersonene i «tiltalebenken» har også fått nok! Sett sluttstrek, og gi dem nå fred! De gjør neppe slikt om igjen. Og de som innehar viktige verv, og er dyktige, må kunne få en sjanse til å reise seg – og fungere som før!