Godt Nyttår med en rørende film fra NRK

Publisert 31.12.2021
Foto: Skjermdump fra NRK

Den 2. Januar 2022, kommer det et gripende program i Nrk 1 i serien «der ingen skulle tru at nokon kunne bu». Tidspunktet er klokken 1940…de to er også nå annonsert i siste ukes Se og Hør…Legg merke til naturen – helt fantastisk. Slike mennesker finner man svært få av. Det ser man også på barn , barnebarn og selv oldebarnet, som løper kanossagang i potetåkeren… Jeg vil påstå at i alle de tjue årene denne programserien har vert til, så blir det dette innslaget som tar kaka! Heia Torje Bjellaas for fremragende filmprosjekt sammen med hans medarbeider…Her har andre fjernsynskanaler svært mye å lære…

Dem som har lyst til å se en rørende film har muligheten til å se programmet «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu», har en glimrende mulighet på NRK på nett. Se filmen om Roald og Borgny Mathisen på øya Husøy i Hamarøy. Glem ikke å se oldebarnet Oliver som går berserk i potetåkeren, et syn for guder. Se også dronefilmen fra området rundt denne herlige øya, et fabelaktig skue. Jeg var selv på øya da siste sekvensen ble til, den omkring da potetene skulle opp, da hadde jeg vert der siden midten av juni. Denne ligger også på NRK sin facebookprofil og der er det mulig å kommenter har jeg hørt..

Dette ekteparet har levd i ro og fred hele sitt liv, jobbet og slitt for hverdagen og har vert selvhjulpne med det meste gjennom tiden de har levd sammen.. Det er jammen litt av en natur de er omgitt med, men så kan høst og vinter være vel så annerledes når storm og mer til slår seg løs…men sindige som disse to er så har de klart alle problemer som de har møtt. Dette er noe som andre kan prøve å gjøre om igjen….Jeg vil tro at noen å hver hadde følt at de da møtte veggen! Men disse to klorer seg fast i et øy-landskap som kan ta pusten fra alle og enhver! SE , lær og ikke glem å lytt!

Ellinor Nerbø