GP: – AP har blitt et «Høyre-Light»

Publisert 11.8.2022
Foto: Colourbox

Er din skjulte agenda å få Norges befolkning bankerott, Mr. statsminister?

Man blir rett og slett sjakk matt av å høre på hva Jonas Gahr Støre klarer å lire ut av seg under «Politisk kvarter» på NRK og det er flott at bl.a. nettavisen setter fokus på dette utspillet også og jeg siterer derfor dem med følgende:

«-At det går noen bedrifter konkurs i en økonomi som er bra, det skal vi leve med, sier statsministeren.

– Nå er konkursene i Norge veldig lave, de var lave under pandemien, de er også lave nå fordi det går veldig bra i norsk økonomi, sier Støre.

– På grunn av strømprisen?

– Ja, det tror jeg også vi må tåle å leve med noen steder, sier statsministeren.»

NEI, Mr. Statsminister. Det skal vi ikke måtte tåle å leve med så lenge dette er iverksatt av ingen andre enn deg og dine undersåtter. Vi skal være glade og ikke minst stolte over at vi lever i et land hvor konkurser ikke har vært noe man har hatt mye av sammenlignet med andre land i verden og spesielt at ikke enda flere gikk konkurs under pandemien, slik det faktisk lå an til. Vi skal IKKE leve med at noen bedrifter går konkurs fordi du velger å lukke øya for noe som politikerne i stor grad har gått sammen om for å svekke landet vårt ved å selge det ut på billigsalg samt skape større skille mellom fattig og rik. Sommeren er ikke en gang over, men folket og spesielt det vanlige folk gruer seg allerede til vinteren hvor strømregningene siste året har økt med over 1000% sør for Trøndelag. I nord ser man til tider at det også har blitt billigere. Samme land, men med en kvalmende stor forskjell på prisen som du velger hardnakket å opprettholde videre. SKAM DEG!

I tillegg står dere og slår dere selv på brystet og forteller folk hvor snille dere er som skal spytte i 90% i støtte for strømpris over 70 øre beregnet ut ifra snittpris. Det betyr at hvis dette skal ha bemerkningsverdig effekt så må folk som arbeider, til og med dobbelt for å skaffe seg mere penger til de økte utgiftene, stå opp på natta for å gjøre husarbeidet, klesvask, bake brød osv. Det går sikkert greit for de som ikke jobber og bor eneboliger, men jeg skulle likt og visst hvordan beboerne i blokkleilighetene som overtar de fleste bolighus nå om dagen hadde syntes det hadde vært og ikke få natteroen sin heller fordi man må opp å spare strømmen man ikke har råd til å bruke på dagtid. Og når skal man få hvilt seg for å orke å komme seg på jobb igjen etter nattens ekstra arbeide? Hvis det skal ha noen effekt må dere kutte 90% av total summen + fjerne nettleien av det nettet som våre forfedre allerede har betalt ned over skatteseddelen. Da kan dere begynne å slå dere på brystet.

Dine velvalgte og store ord under valgkampen var: «Nå er det vanlige folks tur» Etterfulgt av «Mer felleskap. Mindre forskjeller.» Det har vel aldri vært mindre fellesskap og større forskjeller enn nå, spesielt bland de du kaller vanlige folk. Hva er vanlige folk for deg egentlig, Jonas Gahr Støre? Det er i alle fall ikke de hardtarbeidende som er etterkommere av de som stolt stemte på AP under Einar Gerhardsens tid som statsminister. AP er dessuten ikke lenger arbeidernes parti, men har blitt et Høyre Light.

Før pandemien levde det rundt 115 000 barn under fattigdomsgrensa i Norge ifølge SSB og over en halv million nordmenn lever under grensa for lavinntekt. Da er ikke en gang studentene iberegnet. Halvparten av de over 750 som til tider oppsøker fattighuset for å få mat er barnefamilier, eller det som man vanligvis ville kalt for vanlige folk. Ikke slike som deg Mr. Statsminister som stort sett har kunnet studere i flere år og omtrent gikk rett over i politikken godt skodd med familieformuen og som i fjor var god for 140 millioner ifølge «Kapital». Med en lønn på nesten en million i 2017, FØR du ble statsminister og i tillegg kan leve godt med det ekstra en statsministerstilling medfører av lønn samt når det meste andre av bo, strøm, kjøregodtgjørelser mm er dekt av staten, eller rettere sagt oss skattebetalere som nå lider sterkt også under din regjering, da vil du Mr. Statsminister ALDRI forstå hva det vil si å være det vanlige folk.

Det folket du sa nå stod for tur og som ble forespeilet at de nå endelig skulle få det så mye bedre om de stemte på deg, men som aldri har vært så lutfattige som nå. Du sover godt om natten mens andre ikke veit om de har mat på bordet resten av uka, klær til ungene eller varme for ikke å skulle fryse nå når vi sakte, men sikkert går mot mørkere og kaldere tider om ikke lenge. Det ligger vi vanlige folk og bekymrer oss over, nå i august mens vi egentlig skulle ha nytt de siste solstråler og ikke tenke på det å spinke og spare. Det du burde gjøre først av alt er å skamme deg, deretter bør du ta deg selv i nakkeskinnet og gå for bot og bedring for det folket du har lurt inn i ruiner og fattigdom og for ikke snakke om økt psykisk helse som oppstår i kjølvannet av din «bedritne» politikk, sagt på godt norsk av oss vanlige folk.

Nå må vi vanlige folk og andre som er drittlei av denne tyranniseringen av de på dagens Løvebakke gå sammen. Støtt oss i kampen om et direkte folkestyre hvor det er vi, folket som skal bestemme, ikke de veletablerte politikerne som ikke lytter til folket som har valgt dem inn på totalt falske premisser.

Hilsen oss i GP Lillestrøm, ved leder – Cayza Del Carmen