Gratulerer med diesel-bil!

Publisert 9.11.2018
Foto: Colourbox

Endelig ser det ut til at bilkjøpere som har ligget i elbil-koma ENDELIG har våknet, og ser hva de faktisk er best tjent med! Det er gledelig å se at bl.a. Haugesund og Bergen sliter med å skaffe nok dieselbiler – brukte og nye! I Bergen går det unna som varmt hvetebrød hos Frydenbø, og ganske sikkert også hos de andre forhandlerne. Voksne folk kjører diesel – selvsagt!

Nå kommer en ny generasjon diesel-motorer som slår knock-out både på el, bensin og hybrid! Flere og flere har oppdaget at lading av el-bil faktisk har ført til husbrann, og i tillegg er det sport hos selskapene som driver ladestasjonene langs landeveiene, å kjøre prisene i været så det svir! Når det er dyrere med en full lading enn en full bensintank, ja da begynner kanskje små bjeller å kime!

Når våre moderne dieselmotorer faktisk ikke forurenser lenger slik de gjorde i forrige århundre, er det all grunn til å fjerne restriksjonene i Oslos sentrum, og rushtids-avgiftsøkningen i bomringene, – og aller helst hele bompenge-tyveriet! For det er DET det er! Renspikket plyndring! Samtidig bør politikere som tyter hull i ørene på oss om klima og miljø, prøve seg som misjonærer i Afrika! Gratulerer med ny dieselbil!

Terje Haugom
Samfunnsdebattant