Grenseløs frekk BT-leder!

Bergen 28.7.2016

Av Wilfred Høsteland
Illus.foto: Colourbox

Etter periode med en viss sommervarme, er vel ikke alle helt klar i toppen når de skal på jobb en mandag morgen. Lurer på om BT’s redaktør hadde det på samme måten da han skrev lederen «Grå makt» mandag 25.juli? 

Jeg har aldri gjennom de 65 årene jeg stort sett har lest BT jevnlig – noen gang lest maken til frekkheter som nevnte leder inneholdt! Påstandene og usannhetene står formelig i kø gjennom lederen.

Vi som har jobbet i rundt 50 år, har sannelig betalt vår del – og mer enn det – i form av skatter og avgifter. Svært mange har slitt seg ut gjennom et langt arbeidsliv – ofte med invaliditet og andre helseproblemer som resultat. Men det påvirker selvsagt ikke BT’s redaktør, som tydeligvis må ha skrevet sin fordømmelse av pensjonistene mer eller mindre i ørske (blåmandag?!)

Ranet for rettigheter

Gifte og samboende pensjonister har gjennom en årrekke blitt ranet for 17,5% av sin opparbeidete pensjon, noe som i følge dagens skatteregler er direkte lovstridig! Men her går altså OECD’s meningsløse ideer fremfor norsk lov og våre egne pensjonister. Mer og mer styres jo som kjent utenfra – ikke av våre såkalte folkevalgte. Landet gis jo bort gradvis av den nåværende regjeringen.

At FrP har lovet å tilbakebetale 5% av det frastjålne beløpet, er en bløff.  Man betaler ikke tilbake en del av et tjuvegods. Hadde ikke Høyre hatt FrP helt i lommen, så kan jeg godt tenke meg at FrP hadde villet betale tilbake hele beløpet som de totalt 17,5% utgjør. Men Høyre er jo som kjent like pensjonistfiendtlig som BT!

Jeg vet ikke om BT lenger er talerør for Venstre, men det kunne den gjerne vært. Jeg sikter til partileder Grande som for ikke lenge siden uttalte at pensjonistene ikke burde få tilbakebetalt så mye som de nevnte 5% heller – innvandrerne kostet landet for mye!! Mer eller mindre illegal innvandring betyr altså mest for Venstre – og antagelig også for BT. Det skulle for lengst være alminnelig kjent hvor mye all denne utenlandske velferdssøkningen til Norge og påfølgende kriminalitet har kostet det norske samfunnet! Men det ties der om, BT!  Der er stoff for en lederartikkel eller flere.

Hvor er makten?

BT snakker om at pensjonistene har stor politisk makt. Hvor i all verden har redaktøren det fra? Er det ikke alltid pensjonistene og de uføre samlet som blir sondert bort – enten i kommunal eller i statlig sammenheng? Da er der som regel ikke midler. Men det er jo helt utrolig hvor mye midler landet har når andre utenforstående skal hjelpes – bl.a. når statsrådene drar rundt om i verden og deler ut fete million- og milliard-sjekker!

BT bør i anstendighetens navn beklage den aktuelle lederen. Slik den ellers får stå uten beklagelse – og uimotsagt – er en stor skam for avisen!

Siste: Dette innlegget kom ikke på trykk i BT. BT tåler nemlig ikke kritikk i sin egen avis.  Kanskje på tide at BT’s styre ser seg om etter en mer sober redaktør som vet hva han/hun snakker om?! BT brukte tittelen «Grå makt» som heading for lederen.  Som den lille maktfaktor BT kanskje er, vil jeg heller kalle det «Rå makt» – et klart og sterkt overgrep mot dem som har bygd opp landet gjennom en menneskealder!

Samfunnsmagasinets merknad:

En gang i tiden var Bergens Tidende en seriøs avis. Men det så gikk det full fart nedover. Reaksjonene etter det gjennom simple angrepet på landets pensjonister har ikke uteblitt på Facebook. Kanskje er det denne type gjennom skitten journalistikk BT satser på, i håp om å få flere lesere og mange klikk. Jeg tror neppe BT vil få mange eldre lesere etter sin søppel-leder «Grå makt». Red.