Grunn til å spørre?

Publisert 23.1.2023
Illus.foto: Colourbox

I kjølevannet av Adopsjon-skandalen fra TV2 og den oppmerksomheten det fikk ogaå etterpå, da kommer vel neste spørsmål som en konsekvens. Er det mulig å finne lignende tilfeller hva omhandler norsk barnevern sine adopsjoner som ble store oppslag om i EMK da det der ble slått fast at mange av disse er ulovlige? Hvem tør å ta tak i disse?

Hvordan kunne en god del av dem i det minste bli sånn de ble uten at man kunne grunngi disse godt nok?? Det er noe merkelig at dette tillates i Norge. Den statsråden som ivret mest for dette var jo Anniken Huitfeldt da hun hadde ansvaret for familiepolitikken? Ikke at Lysbakken ble noe bedre heller som ikke skjønte alvoret av jobben da han hadde den. Dette gjelder for samtlige statsrådet på området både før og etter.

Men når det spørsmålet er stilt, så kommer det vel til om noen familie-statsråd har sett alvoret og forstått at man da fratar barnet arve-muligheten og rettigheten fra biologisk familie for barnet? Det blir da kun adoptiv-familien dette gjelder for etter arveloven. Altså man stjeler et barn fra en familie til overføring til den neste. Flere av disse adopsjonene gjelder vel infertile som først «får prøve seg » som fosterfamilie før man går til adopsjoner.

At noen «på død og liv» skal ha barn, da finnes det vel prøverørsmetoden å bruke? Går ikke det da, bør man innstille seg på at dette er dødfødt. Adopsjoner er da ikke det beste men et onde, særlig når man ser på hoveddokumenter i slike saker. Og enten dette gjelder det som fremkom på TV2 eller på andre måter, en adopsjon som er foretatt på tvilsomme metoder, er i grunnen så lugubre at de som står bak burde få straff når man finner korrupsjons-lignende tilstander!

Ellinor Nerbø