Halve lønnen til bompenger m.m.

Publisert 18.11.2022
Arkivfoto: Sfm.no

I en av landets største aviser leste jeg at en person, muligens en familie, har over åtte tusen kroner i bompengeutlegg i måneden. I det minste eller verste, betyr dette at en halv lønn går med til å komme seg dit man skal i gitte tilfeller og aller helst til og fra jobben. I tillegg så stiger nå rentene med rekordfart til nye høyder. Hvor høyt har de tenkt det denne gangen før de stopper opp?

Så blir det dette med strøm som jager som en jojo opp eller ned. Altså, man hover inn på bompenger som godt kunne vært mye lavere, ja endog borte for den del, men den melkekua vil man ikke bli kvitt med det første. Så skal jo matprisen til himmels når den vil fortsette å stige samtidig som alt som mat pakkes i minskes i størrelser og innholdet der etter, altså, man vet å «smiske til seg» mer penger enn bare «å sette opp» prisen, du får mindre mengde varer for pengene di\u betaler for samtidig som du må betale mer for varene..

Det er dette man kaller for «krympflasjon». Noen mener å kalle dette lureri, er det det da?? Har ikke produsentene muligheter for selv å bestemme mengden varer de/du skal kjøpe til deres tilrettelagte inntekt som da øker? Dette ligger nok i en gråsone et sted, men ikke ulovlig.. Dette finner man også igjen i alle bransjer.

Jeg vil tro at når folk ser dette, vil man sette ned forbruket sitt og dette vil til syvende og sist ramme alle næringer som da selger mindre? Ble dette da så lurt når det kommer til stykket?? Ikke vet jeg, men folk flest er ikke så dumme at man ikke ser hva man har og hva som har økt i pris av det man trenger, som da går ut over mye annet, sparing for eksempel, som man må gjøre mindre av for en tid, eller?

Ellinor Nerbø