Han ble ikke hørt

Publisert 18.11.2019
Foto: Sfm.no

En av de største norske politikere i vår tid – Carl I. Hagen (FrP) – har forstått sin rolle som folkets tjener, da han i valgkampen foreslo å ta de nødvendige milliarder fra Oljefondets avkastning, og bruke disse milliarder til å slette all bomgjeld, og dermed fjerne alle bomstasjoner for godt. I et av verdens rikeste land – som Norge faktisk er – hadde det vært en smal sak å ordne for regjering og Storting. Men de lot som de ikke hørte ham. Selv om Hagen ser ut til å være friskere i sinnet enn de fleste andre på Løvebakken.

Det å følge Hagens forslag – og dermed sette en stopper for landeveisrøveriet, som gjør livet surt for både barnefamilier og næringsdrivende – ville gitt FrP evig liv ved regjeringsbordet. Meningsmålingene for partiet ville sendt dem til himmels på prosent-toppen, og folk flest ville visst hva de skulle velge ved neste korsvei. Men akk, – skuffelse og følelse av feighet overfor velgerne, ble følgen.

Så synd at Erna og Siv vendte det døve øret til, og ikke fulgte Carl Ivars glimrende forslag. De valgte heller å la kommunene opprette så mange bomstasjoner de bare ville, selv om hele opplegget er stikk imot gjeldende regler i EØS og EU. Trist at ikke EU-administrasjonen tar affære!

Man kan gjerne undres over hvordan f.eks. Sverige, Tyskland m.fl. kan anlegge de flotteste veier og broer – UTEN olje og gass, og UTEN bompenger! Og det vet vi som tar biltur rundt i Europa i sommerhalvåret. Slik det løsslupne bompenge-systemet i Norge er gått helt bananas, er det rett og slett kriminelt, og en skamplett på våre folkevalgte, som tross alt fikk folkets tillit. De som ikke er totalt historieløse, husker at vi i Norge bygget veier, broer og tunneler i 50- og 60-årene UTEN olje, og UTEN bompenger! Må det en revolusjon til, for å få de griske til å forstå hva de driver med? Trist at de ikke hørte på deg, Carl I. Hagen!

Terje Haugom, samfunnsdebattant.