Hans Bauge: Bistand er underslag

Publisert 16.4.2021
Foto: Colourbox

Vidar Kleppe skrev for noen dager siden at gullkortet til Erna Solberg skulle vært inndratt. Det er mildt sagt. På den måten hun og regjeringen øser ut med bistandsmidler, kaller jeg underslag. Etter Grunnlovens § 49, skal man ha en folkeavstemning på slike bistandsmidler. Jeg har før skrevet om dette. Det som befinner seg i Statskassen, er som navnet sier, folket som råder over og det er oljefondet og skatter og avgifter, men så er det store spørsmålet da, hvem er staten? Det spørsmålet har jeg også stilet direkte til Stortinget, men disse har ikke våget å svare meg.

Her i Norge er det barnefamilier som fryser og sulter, fryser om vinteren som følge at mange ikke har råd til å varme opp sin bolig på grunn av stive strømpriser.

Uansett om politikerne svarer eller ikke, er det folket som er staten og det er dermed folket som bestemmer over statens midler. Ergo skal folkets tjenere som politikerne er, hverken mer eller mindre spørre folket om man skal sende eller hvor mye de skal sende ut av landet. Når allikevel politikerne tar seg til rette, som vi har sett bli gjort i lange tider, er dette å beregne som underslag. Når statsministeren skal fortelle verden hvor flinke Norge er å tenke på andre land, for at Norge skal få seg posisjon i FN, da vil jeg plusse på korrupsjon til underslaget.

Her i Norge har vi nesten ikke farbare veger, på Vestlandet og Nord Norge. Hva med E 16 mellom Voss og Bergen, spesielt forbi Trengereid og jernbanen på den samme strekning. Om det på denne strekningen går ras som tar menneskeliv, bør folket kreve at disse politikerne får lovens strengeste straff for drap.

Hva så med NAV skandalene. Har de begynt å betale ut erstatninger? Nå er det nok av lovløse tilstander politikerne steller i stand.  Jeg har tatt opp dette om at folk sulter og fryser i Norge, men folk tror ikke noe på det. I Norge sies det, at der må alle ha det de trenger, for Norge sender jo så mye penger til andre land. Der sier de at i Norge må alle være rike. OK at nordmenn er rike, men hvor er pengene. Jo da pengene forvaltes av folkets tjenere, som øser ut i øst og vest uten kontroll.

Nå må det bli en stopp på dette. Nå må Norge sette i gang med full opprusting og glemme NATO. NATO er en organisasjon for full utslettelse. Norge har midlene som gjør dette mulig Hva så med den russiske vaksinen Sputnik. Den fungerer som den skal, men etter norske politikere må altså det norske folk spille russisk rulett når de vaksinerer seg.

Hans Bauge 
Samfunnskritiker