Er det forbudt å bruke kontanter?

Publisert 8.12.2023
Foto: Colourbox

Den som tar en titt innom nettavisen Document.no og leser hva Veslemøy Lian har skrevet der, så får man ikke bare se en smule humor i hennes innlegg, men også det ramme alvor i saken hun presenterer.

Selv alvoret tatt i betraktning , så måtte selv jeg også trekke litt i munnviken og gubben likedan da jeg foretok en høytlesning i stuen om denne saken. Jeg tenkte i mitt stille sinn at nå er jeg glad for at vi kvittet oss med en banken der. Vi har ennå ikke fått lignende beskjeder fra vår nåværende bank og hurra for det.

Så har vi da DSB som pålegger folk å ha liggende noen papirpenger el.ign. herunder mynter av ditto valør sånn i tilfelle. Skal man da bli mistenkt for hvitvasking av den grunn? Selvfølgelig ikke. Det får da være måte på! At noen vil velge selv å bruke kontanter er vel heller en privat sak enten man er opp i årene eller man er en yngre person tenker nå jeg. NÅ når man har denne «dyrtiden» som er politikerskapt, og det med vilje, så ser man at noen kontanter er godt å ha sånn i tilfelle.

Man skal ikke være nødt til å ha en «skriftestol» i banken , den slags hører hjemme i en katolsk kirke og ikke der som Veslemøy opplevde. Jeg får vel si at dette er et klassisk eksempel på Trøndelag, eller? Skal man likevel også kunne si at dette er litt på kanten av det lovlige i så henseende? Her er det heller banksjefen (om han var opphavet til galskapen) som bør få til en skammekrok i SMN-banken!

Ellinor Nerbø