Har det rablet for statsråd Ropstad?

Publisert 29.5.2020
Illus.foto: Colourbox

Ser at statsråd Ropstad har fått regjeringsadvokaten til å anke to av sakene som Norge tapte i EMD. Grunnen deres er at «det passet ikke inn til deres holdninger det de ser på som barnets beste». Altså en domstol som har dømt Norge nord og ned av hensyn til barnas rett til å kjenne sine foreldre, noe som da storting/regjering ikke ser relevant nok.

Ropstad har heller ikke engang tenkt tanker omkring dette med ansvaret som kunne omhandle organsvikt hos både barn eller foreldre der bare biologien tillater donasjon i gitte tilfeller. Man klarer ikke å tenke den tanker der i gården. Virker som om det «bare er» å hente i banken et griseøre (satt litt på spissen, men dog) eller en nyre fra en sau om det skulle være et behov, og ikke å glemme den omvendte måten heller.

Man kan nok se at det å vise makt. Nå når man sitter å hører på dagens debatt i genteknologi( 26/5/2020), så blir man bare helt matt av holdninger som politisk blir fremført til sammenligning for ordens skyld. Man snakker om respekt for mennesket i denne debatten, men hadde denne handlet om en gransking av norsk barnevern. Det skulle det jammen vert interessant å følge med på. Har våre politikere fullstendig mistet alt av vett og forstand? Tenk det ser slik ut!!

Ellinor Nerbø