Har folk gått fullstendig fra vettet?

Publisert 22.3.2024
Foto: Wikipedia/Johannes Ødegård

Hva skal man si til en hytteutleiepris på en hytte i fjellheimen i påsken for den nette sum for ti dager på svimlende 33 0000.-?

Altså så dreier dette seg om ti-dager som er like mye i leie som det to minstepensjonister får i året i pensjon? Dette leste man om i Dagbladet den 18 mars dette året. Hytten som skulle leies ut ligger på Stranda-fjellet på Sunnmøre. Det første jeg tenkte da jeg leste dette var at sunnmøringen fornekter seg ikke. Eieren av denne hytten må visst tro at der er kraner på badet av gull og platina for å si det slik. Men så vet også sunnmøringer flest å karre til seg penger da de kun svømmer baklengs.

Også i mitt stille sinn tenkte jeg på den skarve fritidsboligen jeg har som trenger både snekker, rørlegger, og blikkenslager. I dette tilfellet så ser man at å leie ut kan være «lett tjente penger», men ser nok ikke at det må man skatte for når summene blir så hinsides alt av sunn fornuft? Et leiemarked som er ganske stort viser også at der ikke er alle steder man får leid ut heller, folk vil nok ha standard på det man betaler for, men som eier av det man leier ut må da vel for pokker stå i stil med hva som kan være lov?

Selv om noen sjeler leier dette i lag og deler på prisen så ble dette noe søkt å lese om. Påske eller ikke. Det må da gå an at en mer normal pris kommer på bordet om man skal leie ut det man har, og enten den er bygd for utleie eller at man bruker den selv innimellom! Har folk med fritidsboliger mistet vettet? Det kan jaggu se slik ut som i dette tilfellet! Det får meg også til å tenke på den luksuseiendommen på Sørlandet som ble leid ut til Mesterens Mester-programmet for en tid siden. Der var det også snakk om svimlende summer ute og. Kan man så si at vettet renner ut når penger renner inn?

Ellinor Nerbø