Hedre dem som hedres bør!

Publisert 17.4.2020
Foto: Colourbox

Mens vi andre har lusket omkring i best mulig avstand fra alt og alle, har noen grupper mennesker stått på med risiko for helsen – for å holde samfunnet i gang. Nei, det er ikke politikerne – de har ikke gjort noe aktivt – kun gitt retningslinjer. Det er utøverne som er heltene, og det er heltene som lett blir sett ned på for sine «simple» jobber, og som da lønnes altfor lavt!

Når denne krisen er over, må dem som virkelig fortjener honnør og respekt få en mye større del av kaken ved solide lønnsøkninger!  Det er da i første rekke syke- og hjelpepleierne, sjåførene ved både ambulanser og brannvesenet, politifolkene, sjåførene som sørger for matforsyninger og andre livsnødvendige forsyninger, post-personalet, taxisjåførene, butikkansatte og apotekpersonale, renholderne og renovasjons-arbeiderne, buss- og baneførerne, og alle andre som må være på vakt også i krisetider. Man kan ikke bare ta det for gitt at disse er en tilgjengelig selvfølge! De risikerer helse og i verste fall livet daglig for å tjene oss andre. Det står det stor respekt av!

Nå forlanger en del av dem helt berettiget risikotillegg. Ikke minst dem som jobber i butikk. Så la dem få det! Så sett i gang og planlegg skikkelige lønnsforhold for de her nevnte – og sikkert noen til. Det har vi råd til! Nå har vi mer enn noensinne fått føle og bekrefte hvem som er aller viktigst i samfunnet. De er herved nevnt! Det er delvis yrkesgrupper som gjennom tidene har vært sett ned på – dels som mindreverdige jobber. Dette har vel i første rekke blitt ytret fra Høyre-hold, hvor samfunnets ofte minst nyttige gjennom tidene har nytt sin rikdom og ofte hatt et slaraffenliv på lønnstakernes bekostning. Samfunnets aller viktigste yrkesutøvere er nevnt i dette innleggets andre avsnitt. Flere kunne sikkert vært nevnt. Dette er kremen av vårt arbeidsliv!

Wilfred Høsteland